Dagen D

Igår efter lunch så vinkade jag av kära Emelie som nu är i New York med sin familj på semester. De ska i stort sett till samma ställen som jag och Nicke, men kör rutten omvänt :D Det va minsann ett lite sorgligt farväl, även fast vi ses snart i Sverige igen. Vi har haft så roligt denna hösten och jag har verkligen fått en ny superbra kompis! Vi har varit ett väldigt bra team både i och utanför skolan. Emelie är rolig att umgås med, alltid glad och positiv och vi har samma humor :D Vill ni kunna följa även hennes äventyr nu sista veckorna i staterna så kan ni göra det här:
 
emeliejosefinenilsson.blogg.se
 
Idag har jag tagit det ganska lugnt. Var och tränade sista (!!) gången på skolan superfina gym i förmiddags och åt sedan lunch i cafeterian med Aylar & Xenia. Nu har jag kollat på VS fashionshow 2013 på datorn. Säga vad man vill men herregud vilka modeller!! Superbra show! =)
 
Ikväll ska jag antagligen möta upp några vänner här för ett sista glas och imorgonbitti hämtar taxin mig 7,30 am som ska köra mig till Logan Airport i Boston!!! Imorgonkväll kommer jag och Nicke träffas igen och då i MIAMI!! Vi har vår livs resa framför oss. Kan knappt fatta att det är dags nu, iiiiiiiih :D
 
   Jag och Emelie efter vår sista gemensamma morgonträning igår! =)
 
 

Julkort

Fick idag ett superfint julkort i mitt postfack här på Clarks från mormor <3
Tusen tack! Jag blev jätteglad och det var perfekt att det kom fram nu innan jag åker på lördag!  

Det snöar för fullt här idag, tyvärr är det väldigt blaskigt, men lite mysigt ändå att se flingorna singla ner! 



Plugghöst (Plugghäst?)

Detta halvår har inneburit mycket roliga och häftiga upplevelser, resor och möten. Är så tacksam för allt vad det gett mig och också stolt över att vi klarat det så bra. Om man skulle summera skolterminen i lite siffror skulle det se ut ungefär såhär:

-15 st caseanalyser á 3 sidor (baserade på vetenskapliga artiklar från Harvard Business School) 
- 3 st hemtentor
- 2 st salstentor
- 3 st terminsprojekt inkl. presentationer av dessa 
- Läsläxor + instuderingsfrågor till samtliga 4 klasser varje vecka. 

Så vi har faktiskt studerat en hel del också mellan New York resorna, Boston utflykterna & shoppingturerna! Tro det eller ej :D 



Helgen som gått!

I fredags kväll hade vi vår sista Pot luck med gänget. Mitt och Emelies bidrag till Taco night (som var temat för kvällen) var lussebullar! :P Emelies mamma skickade saffran hit för några veckor sen och resten av ingredienserna handlade vi på förmiddagen innan vi satte igång med bakandet. Vi hade inte de bästa redskapen men lyckades blanda ihop en fin deg i vår stora kastrull med hjälp av stekspaden ;) Det dröjde inte länge förrän det luktade jul i lägenheten! De blev både fina och väldigt goda!! Och uppskattade av våra utländska vänner :)

Det blev en riktigt bra kväll hemma hos Yacine! Var längesen hela gänget var samlat, då alla har haft fullt upp med plugget nu inför alla Finals. Maten var supergod och sedan hade vi lite tävlingar/lekar innan jag och Emelie vid lite efter tolv blev hemskjutsade av Hazem (det snöade och var såå halt den natten!!)  Det kändes lite vemodigt att säga hejdå till alla :/ vet ju inte när vi kommer ses igen. Och en del kommer vi ju antagligen aldrig träffa igen! Tur det finns Skype och Facebook så man kan hålla kontakten där iallafall! Inte klokt vad fort den här terminen har gått! Kan inte fatta att det snart är dags att lämna Worcester! 

Igår var det en lugn dag :) Först Skype med mormor. Längesen vi pratade nu så det var jättekul! Sen blev det en tur till gymmet. Alltid skönt att komma dit :) Det var inte så mkt folk där heller vilket också var skönt! Efter gymmet åkte jag och Emelie till Blackstone valley som är ett stort shoppingcenter. Blev dock inte så mycket shopping, får spara det till NYC och Florida :) men hittade några snygga nagellack från OPI, en parfym och en liten present till Nicke. Sen blev det en god kvällsmat på TGI Friday's :)

Idag så har vi haft sovmorgon och ska om en timme gå till cafeterian för frukost/lunch och sedan ska vi läsa igenom arbetet inför presentationen på onsdag och packa lite. Sen är det träning vid 6pm och efter det Yoga. Skön dag :) 


Lussekattsbak!


Taconight hos Yacine! 


Yogastretchning igår efter gymet ;)


God Jul från Worcester!! Ho ho 

3 av 4 kurser avklarade!

I tisdags lämnade vi in en hemtenta i Auditing på 15 sidor och det var det sista i den klassen. Igår uppladdades ett terminsprojekt i Business Valuation och idag har vi lämnat in samt presenterat 2 terminsprojekt (Project management & Intro to Greening the Organization). Båda presentationerna gick fint och när vi tackade professor Will O'Brien för denna terminen (han har undervisat både Project MGMT och Greening) så sa han att vi varit Excellent students. Det va såklart kul att höra :) 

Projektet i Business Valuation ska vi presentera på onsdag om en vecka, det är det allra sista vi har!! 

Imorgon ska jag och Emelie träna, sen gå och handla det vi behöver till lussebullarna och baka dem. Sen gå till posten samt Clark Book store och se om vi kan sälja våra böcker. Klockan 8pm ska hela MBA gänget träffas hos Yacin (utbytesstudent från Sorbonne, Paris) för Taco-night, och Saffron buns till efterrätt då såklart ;) 

Godnatt!! 



Finals weeks!

Puh, denna dagen har verkligen gått i ett! Vi började med träning imorse 7-8am och gick sen hem och duschade och åt frukost innan vi träffade en projektgrupp vid 9am. Vi skrev det sista på det terminsprojektet (Greening the Organization) samt förberedde inför presentationen på torsdag. Sedan åt vi lunch i cafeterian och fortsatte en stund med samma projekt även efter lunch. 
Vid 2,30pm träffade vi nästa projektgrupp, Project management (eller en av två kineser, då den andra blivit fast i Kina efter sin hemresa över Thanksgiving lovet pga visum-problem). Vi förberedde inför den presentationen som även den är på torsdag. Efter det gjorde jag och Emelie några små ändringar på det arbetet och kollade sen även igenom hemtentan i Financial and Operational Auditing som ska lämnas in på kvällens lektion. 
Nu ska vi vila en timme och sen är det lektion 6-9pm och efter det ska vi skriva det sista på arbetet i Greening. Fullspäckad dag helt klart men allt har flutit på bra =) 

På fredag ska vi ha PotLuck med MBA-gänget. Det blir som ett "Hejdå-kalas" för mig och Emelie som lämnar Worcester nästa vecka. Vi ska baka Lussekatter och även ta med pepparkakor som vårt bidrag!! 


Julpyntat och fint i cafeterian!


Hos Career service får man gratis kaffe. Det går åt både en och två koppar under dessa långa dagar! 

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0