Söndagsplugg & morgondagens planer!

Idag har jag och Emelie spenderat större tiden av dagen på bibblan och skrivit på analyser som ska lämnas in i veckan, har en läxa till onsdag och en till torsdag som vi fixat med igår och idag! När vi var klara i em gick vi hem och jag gick sen till gymet och tränade en sväng, skönt! 

När jag var klar gick jag och Emelie en promenad i det sköna höstvädret, har varit så fint väder i helgen med klar, frisk luft och soligt! :) När vi gick nere på Park ave. så hörde vi helt plötsligt en hög smäll och såg sen massa rök på andra sidan gatan. Var någon form av bomb som smällde och det var riktigt otäckt.. Resten av rundan hem gick lite fortare!! 

Till kvällsmat åt vi sedan resterna sen gårdagens tapas-middag! Gotti :) 

Imorgon ska jag och Emelie åka tåget till Boston och sedan ta tunnelbanan till Harvard Square (Cambridge) och ta en sightseeingdag på Harvards campus och däromkring, ska bli roligt! Hoppas på lika härligt väder som idag :) 


Nedanför vårt hus idag, älskar höstens färger! 

Gårdagens tapas! Prosciutto, italiensk stark korv, soltorkade tomater & basilika ost, grönsaker och vitlöksdipp. Gott! 

Lite av inköpen på gårdagens veckohandling. Vi hittade fil för första gången här, yippie!! 

Federal Reserv Bank of New York

Gårdagens skolresa till New York var toppen! 
Dagen inleddes 6,45am då vi möttes på campus och blev upphämtade av bussen som skulle ta oss till New York. Det var 50 platser (50 st var där den 13/9) och vi hade räknat med att få åka med en sån gul skolbuss som vi alltid får göra, men nej nej! Det blev en "normal" buss med sköna säten och wifi, catching!! :) 
Vi åkte lite drygt halva vägen och hade sedan en kaffe- & kissepaus i Noroton på en rastplats. Runt 11,30 am var vi framme i Financial district och blev avsläppta utanför banken. Första gruppen hade guidad tur vid 1pm och min grupp vid 2,15pm. 

Jag och Emelie gick runt och kikade i affärerna som ligger nere i området runt Wall Street, bl.a. Sephora och Century 21 samt även på Ground Zero osv. Var ju inte längesen vi var där och gjorde all sightseeing så vi kände inte så stort behov av det igår igen utan satsade på shopping (Belöning efter sista veckornas otaliga timmar i biblioteket och alla tentor!!). Jag köpte inget på förmiddagen och vi bestämde oss sedan för att äta lunch innan den guidade turen. Vi såg många business-klädda som kom med Take-away påsar från ett ställe som hette "Chipotle Mexican Grill" så vi ville prova det eftersom det verkade poppis. Hittade stället och det var en lååång kö ut genom dörren (lunchtid för de som arbetade!!) men vi bestämde oss för att testa och kön gick som tur är snabbt! 
Vi åt båda Chicken-bowl, som var som kycklingburrito utan brödet, men guacamole (till ett helt fotbollslag)! Hur gott som helst och vi blev mätta och glada! Vi hade lite tid till godo innan vi skulle träffad på banken så vi kikade runt lite och hamnade inne på La Maison du Chocolat, åh vad mycket fint och gott det finns där inne! Vi hade turen att få smaka en helt fantastisk god mörk chokladtryffel, mmmm m m :) 

Den guidade turen på Federal Bank var intressant och det var coolt att få gå omkring där inne och bara se de fina lokalerna! Vi blev noga säkerhetsscannade innan vi fick komma in, kändes som vi skulle boarda ett plan ;) Den guidade turen avslutades nere i bankvalvet i underjorden där de förvarade guldtackor till ett totalt värde av $ 360 billions, häftigt!!! Största delen var andra länders men en del även USAs! 

Efter turen tog jag & Emelie tunnelbanan till SOHO då vi sett ut några affärer vi ville besöka där och tiden var lite knapp (bussen hem gick 5,45pm). Blev stopp på Zara, Victorias Secret, Hollister, Forever 21, H&M samt några fler. Jag köpte jeans, svarta byxor och en jättefin orangeröd pashmirasjal! 

Nöjda, lyckliga och trötta i fötterna satte vi oss sedan på bussen som tog oss hem till Clark och Worester, med ett skimrande New York bakom oss som än en gång levt upp till sitt rykte! En underbar dag <3

Idag kommer dagen spenderas på biblioteket med nästa veckas inlämningar och läxor, träning & sen ikväll ska jag och Emelie äta tapas, mums! Ha en fortsatt härlig helg alla fina! 








Reunion med familjen!

Förra onsdagen så flög mamma, pappa och Hanna från Köpenhamn till NYC! De spenderade dagarna fram till i måndags där och har haft det såå bra!! I måndags tog de tåget till Boston och detsamma gjorde jag, fast från Worcester då!! Åh vilket kärt återseende det blev på South Station!! Fina älskade familjen, som jag saknat dem! Vi tog en taxi till hotellet vi skulle bo på, Renaissance Watenfront Boston, som ligger nere i hamnen i Boston. Ett fantastiskt fint hotell med otrolig utsikt utöver vattnet! När vi lämnat av våra väskor där och kramats lite mer gav vi oss ut på spaning efter "Yankee Lobster" som vi blivit rekommenderade hade väldigt bra hummer. Och ja, det var verkligen gott!! Vi åt alla som en varsin Lobster Roll och satt och pratade en stund innan vi gick vidare. Gick och kikade i ett område som heter Faneuil Hall, mycket fint att titta på och flera affärer! Vid 8-tiden gick vi till en restaurang i hamnen som heter "Legal Seafood". Det var en väldigt populär restaurang och vi fick vänta över en timme på bord, men det var det värt för vilken god mat vi fick!!! Jag åt grillad tonfisk, lax, pilgrimsmusslor och scampi. Pappa åt hummer, mamma färsk pasta med vitlösfrästa räkor och HANNCHEN musslor, ett gott vin till mmmm :) allt var väldigt gott! Efter drack vi alla espresso och pappa åt en Key Lime pie och Hanna en chokladefterätt. Satt och pratade länge och det var väldigt mysigt! Tog sedan en taxi tillbaka till hotellet och sov sen som en prinsessa :) 

På tisdag morgonen åt vi frukostbuffe på hotellet, så gott! Fanns färska bär, yoghurt, gröt, melon, ananas, lax, salami, ostar, bagels, bakverk, kaffe, juice mm. Älskar frukostbuffe!!

Mätta och Goa begav vi oss sedan till south station och tog tåget till Worcester där jag visade den runt på skolan och boendet. Efter det gick jag och mötte upp Emelie för att plugga och mamma, pappa & Hanna gick och åt lunch! Vi träffades en stund till sen innan min klass började klockan 6pm. Kändes som tiden bara sprang iväg men jag är så tacksam för tiden vi fick tillsammans ändå, var så roligt och mysigt! Nu ska de va i Boston fram till fredag kväll då de flyger hem igen :) förresten, Hanna hade varit supersnäll och köpt MASSOR av svenskt lösgodis så nu har jag och Emelie gotte ända fram till jul :D

Igårkväll lämnade vi in en hemtenta (Financial and Operational Auditing) och ikväll hade vi en salstenta (Business Analysis and Valuation). Båda kändes bra så vi hoppas att det gått bra på dem :) Imorgon har vi två klasser, varav en redovisning i den på kvällen. 

På fredag är det dags för dagsturen till NYC och Federal Bank of Reservs :D ska bli så roligt och välförtjänt efter allt plugg och slit sista tiden!!! Vi får några timmar fritid i NYC också så vi hinner med lite shopping :D 

Blev ett lite rörigt inlägg men nu vet ni iallafall lite vad jag sysslat med om dagarna! Känner mig så glad och tacksam över allt jag får uppleva, en härlig känsla!! Kram! 





Pot Luck at Yacines house!

Gårdagen såg ut som vanligt bortsett från kvällen. Började med gym vid 7am, frukost, lite plugg hemma och sen ett gruppmöte med ena klassen klockan 10am. Eftermiddagen ägnades också åt case-analys författande och tentaplugg inför kommande veckan! 

Men, vid 7pm blev vi på jag, Emelie & Xenia upphämta av Stephanie och Kirsten och vi åkte bort några kvarter till där Yacine bor på Florence St. Yacine är från Frankrike och han är också utbytesstudent från Sorbonne i Paris. Väl där mötte vi upp hela MBA-gänget för en Pot Luck dinner! Alla har väldigt mycket att plugga just nu så det va ett skönt avbrott :) Mitt och Emelies bidrag denna gången var en kycklingpaj med paprika, svamp, lök, vitlök, curry och stark ost! All mat var så god och vällagad, mums! Dock va det så mycket mat och desserter att man hade kunnat dela upp det på flera dagar, men åt ändå väldigt mycket och blev mätt som en plätt! På buffebordet igår fanns:
Spenat-& fetaost filodegspaj, Dolmar med myntayoghurt, Kinesisk stark (jättegod!) kyckling, vår kycklingpaj, baked corn, en gratäng med nötkött, green beans och svampsås, grönsaksrätter, quinoasallad, vitlöksbröd och sedan till dessert en tysk choklad/hallon kaka, en egypisk specialitet (med bl.a. Risnudlar och honung), någon form av kanelbullar & cookies!

Ja, som ni förstår var det väldigt mycket mat!! Allt jag smakade var väldigt gott :) 

Efter maten lekte vi lekar. En form av charader och frågelek där vi var i tre lag. Väldigt roligt och många skratt! Det är ett så härligt gäng och alla bjuder på sig själva och är glada och framåt :) 

Jo förresten. Yacine delar huset med  två andra killar och den ena hade för ca 12 år sedan studerat på Handels i Göteborg och bott där då, så han pratade flytande svenska!! Vi blev så chockade när han började prata med oss men det var riktigt kul! Han talade hela 12 olika språk!! Imponerande!! Idag är han doktorand på Clark, ca 45-50 år gammal ;) 

Nä nu ska vi äta frukost sen blir det bibblan hela dagen och på agendan står TENTAPLUGG!! Iiiiih. Men sen när vi i klara i em ska vi träna, dagens höjdpunkt!! 

Ha en härlig lördag alla godingar och njut av livet! 






Yoga

Yogan i måndagskväll var faktiskt riktigt skön! I början blev vi lite oroliga då vi förstod att det var ett Ying o Yang level 2 pass vi hade hamnat på (dvs en fortsättningsklass) och när vi började med diverse övningar och tänjningar, den ena mer invecklad än den andra, trodde jag att jag skulle fastna och behöva hjälp därifrån (var extremt nära kramp när vi i princip slått knut på oss själva i en övning.. Är glad jag slapp det då det varit extremt genant att börja gorma på den annars så fridfulla klassen..!). 1,5 timme sprang iväg och vi kände oss riktigt genomkörda och avslappnade när vi gick hemåt för att lägga oss på kvällen! Får bli en rutin på måndagskvällarna, bra komplement till konditions-och styrketräningen!! 

Idag har jag och Emelie suttit hela dagen med en hemtenta som ska lämnas in på tisdag om en vecka. Känns som vi fått ihop bra svar och eftersom vi har en annan tenta på onsdagen och min familj kommer hit på måndag (eller jag ska möta upp dem i Boston på måndag rättare sagt) så ville vi vara ute i god tid! Idag flyger mamma, pappa & Hannchen till NYC. Hoppas de får helt underbara dagar där men det tvivlar jag inte på! Ska bli så mysigt att träffa dem nästa vecka :)

På fredagskväll har Yacine (en fransman i MBA-gänget) bjudit in på Pot-Luck dinner, roligt!! Jag och Emelie tänkte ta med kycklingpaj denna gången, hoppas det blir uppskattat :) 

Vi har lite problem med vår en roomie (en kines).. Hon röker inomhus under fläkten även fast vi sagt att vi inte vill det pga brandrisken och även stanken(!!), lämnar mat och ex chips framme på bordet i köket trots att vi har musproblem och låser inte efter sig när hon går ut! Är inte så roligt att behöva tjata på någon så vi har dragit oss för det men nu måste vi nog ändå säga till igen då hon verkar fatta lite (mycket) trögt.. Känner mig lite som häxan surtant men man får faktiskt bete sig om man bor som vi gör här och delar kök/badrum. Tycker ni inte det? 

Förresten, idag bokade jag biljetterna till/från Kanada för Fall-break! Ska hälsa på Nille och det blir först ett par dagar ihop i Toronto och sedan några dagar i Guelph där hans skola ligger, ser fram emot det! <3 




Måndag!

Tja tja bloggen!

Idag ringde klockan som vanligt 6,40 och 7am var jag och Emelie på gymet! Väldigt skön start på dagen och extra gott med frukost sen när man kommer hem! Dagen har sedan spenderats till plugg, plugg och lite mer plugg.. Alla artiklar att läsa/analysera och kapitel i böckerna att läsa och svara på frågor om är tidskrävande! Det är intressanta kurser men ibland känns det lite fööör mycket med alla läxor, inlämningar, tentor och projekt! Svårt att veta på en ny skola också hur mycket som krävs för de olika betygen etc. Men vi kämpar på och så hoppas vi det räcker :) 

Till lunch idag gjorde vi en snabb men god korv-och grönsaksgryta innehållande färsk kycklingkorv, gul lök, vitlök, morötter, champinjoner, tomatsås och kryddor. Till den serverades ris, gott gott :)

Efter några timmars till plugg efter lunch gick jag och Emelie en sväng (kortet på en drive-thru bankomat är därifrån!) och sedan har vi gjort klart en räkneläxa tills på onsdag. Höll på att bli tossiga ett tag av alla konstiga beräkningar (Tur vi har vår käre lärare Andreas i Växjö som kan supporta oss när amerikanarna krånglar till det för mycket;) ). Men nu är den som sagt färdiggjord och ikväll ska jag faktiskt prova på Yoga kl7,30-9pm. Vi får se hur det går, längesen sist!! Hoppas Emelie väljer att hänga på, alltid roligare när vi tränar ihop!! :) 

Imorgon är det tisdag och det betyder lunch i cafeterian! Såg på menyn att de blandannat skulle servera lamm, mmm vad gott! Annars blir det nog inget speciellt som händer. Träning, plugg & föreläsning på kvällen! Har varit fint höstväder idag, det märks att det går mot kallare tider nu. Kyligare på morgnar och kvällar! 

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag & att veckan fortsätter så! Kram på er





Nightlife in Worcester!

Igår gick jag upp ganska tidigt, åt frukost och skypeade sen med mormor, väldigt mysigt! Sen vid 9-tiden traskade jag och Emelie bort till bibblan för att sedan, minus en lunchpaus, spendera dagen fram till 5pm där. När vi till slut höll på att bli tossiga på artiklarna och case-studiesen bestämde vi oss för att gå och träna istället. Älskar gymet/fitnesscentret de har här på Campus, riktigt bra och fräsch! Och så stort att oavsett vilken tid på dagen man kommer och om det är mycket folk finns det alltid lediga maskiner och plats. Jag brukar vara där när de öppnar om dagarna kl7am men på lör-sön öppnar de inte förrän 10am vilket är lite sent ifall man ska plugga eller göra något annat efter på dagen, så då tränar jag på em/kvällen istället! 

Efter träningen gick vi hem till vårt boende och när jag kom ut ur duschen stod Emelie och stekte pannkakor, vilken lyx va! Kvällsmaten blev pannkakor, blandade bär & yoghurt! Gott gott :) Sedan vid 8,30 pm mötte vi upp vårt gäng som vi brukar umgås med, ca 15 st både utbytesstudenter och amerikaner, och gick till en bar nära Campus som heter Mahogny. Första utgången som jag och Emelie hänger på sen vi kom hit så det var på tiden :) Vi stannade på Mahogny ett par timmar och drack lite öl, drinkar och pratade! Mycket trevligt! Extra trevligt när de hade en häst på tavla vid baren, kände mig nästan som hemma! Sedan gick vi vidare till en bar/dansställe som heter Loft266 som var ca 15 min promenad bort. Kändes tryggt att gå då vi var ett stort gäng, men är man inte så många ska man ringa Escort service och få skjuts! På loft266 dansade vi fram till kl1pm och sedan gick vi hem! Det va så roligt att dansa och alla hade en bra kväll tillsammans! Bra musik och trevligt sällskap - Vinnande kombo! 

Idag ska jag och Emelie fortsätta med plugget och sen blir det träning i em. Och handla mat ikväll, inte att förglömma! En riktig high-light att gå till mataffären och strosa där ett tag ;) 

Ha en härlig dag alla fina, är det höst på riktigt hemma nu? Kram! 







Kneller Athletic center!

Igår öppnade gymet på skolan efter en totalrenovering! Superfräscht med många maskiner (både cardio & styrke), ett rum med fria vikter, trx-band, mattor, pilatesbollar etc. En riktigt bra tillgång man har här som student! Jag och Emelie körde ett pass på eftermiddagen efter plugg på bibblan och innan kvällsklassen, skönt!
Imorse var jag där när de öppnade kl07 och trodde jag skulle vara ganska ensam. Men så fel hade jag, var ca 25 stycken tappra studenter till! Perfekt start på dagen :) och ger utrymme för lunchbufféns smarriga dessertbord ibland (läs: ofta) ;)

Jag och Emelie äter fortsatt i cafeterian på skolan tisdag-torsdag. Det är bra att få ordentlig lagad mat då och de har väldigt bra mat med alla tänkbara varma/kalla grönsaker och kött/fisk-rätter! Och som sagt, ibland även väldigt god efterrätt! Igår var det en smarrig jordgubbsefterrätt (smakade precis som mammas jordgubbsvals!!), och det hade bara varit korkat att hoppa över den ;)

New York - weekend!

Fredag

Väskorna var packade kvällen innan och jag och Emelie var redo för en tidig uppgång! Vi tog bussen till Union station vid 07.15 och hoppade på Peter Pan bussen vid kl 08. Den tog oss sedan till New York via Hartfort, tog 4h allt som allt. Bussen var i fint skick och hade tillgång till wifi & toalett, så de 4 timmarna gick väldigt fort! Vi kom fram till bussterminalen på Manhattan runt lunch tid. Stod bara och stirrade en lång stund efter vi gått av bussen. Alla enorma skyskrapor, alla olika sorters människor och ett sånt enormt tempo!! Finns ingenting att jämföra med! Bussterminalen var på 42st och vårt hotell låg på 49st så det var bara några block därifrån så vi rullade dit våra väskor för att checka in. Vi bytade om lite snabbt, tog en karta och gav oss ut i staden! Första stoppet blev Rockefeller center! Där tog vi hissen upp till 70.e (!) våningen och hamnade på Top of the Rock! Vilken utsikt! Helt fantastiskt, som en tavla att se ut över Central Park! Där fick man en bra uppfattning om hur stort New York är! Efter Rockefeller fortsatte vi ner mot shoppinggatorna och de fina kvarteren, 5th ave, Lexington ave, Park ave och Madison ave. Vi var mest runt i butikerna och tittade. Lite shopping blev det men sparade oss till söndagen och Woodbury :) Efter turen gick vi tillbaka till hotellet, gjorde oss iordning för kvällen och gick mot Times Square. Times Square är häftigt att se men sååå mycket folk! Särskilt på kvällarna när det är mörkt och skyltarna känns ännu större! Det blev kvällsmat på Hard Rock Café, en ledgendary burger, gott! Och till maten en Michael Jackson show, coolt :D

Lördag

Klockan ringde tidigt och vi var redo för vår stora sightseeing dag! Vi köpte med oss frukost (yoghurt och frukt) och tog tunnelbanan ner till SoHo. Fint område med gamla och välbevarade hus. Vi gick från SoHo ner till China town och Little Italy innan vi började skymta Brooklyn bridge. Blev en promenad över bron och wow vilken utsikt!! Var otroligt varmt och fint väder så blev ganska svettigt! Efter promenaden på bron gick vi ner i Financial district och en snabb sväng förbi Ground Zero. Inte mycket att se nu, mest en byggarbetsplats. Vi fortsatte och kom ner till East river igen, där hade vi flyt och hoppade på en Staten Island färja direkt! Det är en gratis färja som går mellan Manhattan och Staten Island och kör förbi Frihetsgudinnan. Jättefin vy över staden från färjan! Efter färjeturen var det lunchdags och vi började gå uppåt meatpacking ditrict, passerade Financial district och Wall St. :) På jakt efter en lunchrestaurang hittar vi Sockerbit! En svensk ägd godisbutik! Lycka! Hur mycket lösgodis som helst, dock med kilopris på 150kr/kg! Blev varsin påse väl utvalda bitar både för mig och Emelie! Vi hittade sedan en fin italiensk restaurang som vi lunchade på :) Efter lunchen tog vi en promenad längs Hudson river och sedan en tunnelbana tillbaka till Central Park och avrundade med en kaffe innan det var dags att göra sig iordning för kvällen. Vi hade bestämt träff med Nathalie som är en gammal barndomskompis till Emelie som går på dansskola & bor i New York. Hennes lägenhet låg inte långt från vårt hotell så vi möttes upp där och fortsatte sen mot restaurangen. Det blev en thairestaurang som låg på 9 ave, supergod mat! Tanken var ett vi efter maten skulle gå till en Roof top (En bar på taket på en skyskrapa) Tyvärr var den baren abonnerad då New York fashion Week starade nu i helgen. Men hittade en annan mycket trevlig bar i närheten, dock på marken ;) Blev varsin frozen margartitha!

Söndag

Lite trötta vaknar vi av att klockan ringer och det är dags att gå upp! Söndag var den stora shoppingdagen! Vi hade köpt bussbiljetter till Woodbury Outlet som är en stor märkesoutlet som ligger en timme utanför New York. Där blev det en heldag! Tog bussen fr NYC kl 08.20 och kom tillbaka vid kl 19.00. Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Calvin Klein, Nike, Tory Burch och många många till! Minst halva priset vad det hade kostat hemma. Jag och Emelie hade flera påsar var ;) När vi kom tillbaka till Manhattan blev det en snabb sväng upp på hotellet för att lämna påsarna och sen ut och äta kvällsmat :) Blev nästan första bästa! Ett mexikanskt ställe på vår gata, åt god kyckling!

Måndag

Sista dagen i NYC! Vi gick upp tidigt och checkade ut vid 8.30. Vi hade blivit tipsade av Nathalie om ett frozen yoghurt ställe under The Plaza vid Central Park. De öppnade först vid kl 11 så vi promenerade runt i kvarteren kring Central park och tog in det sista av New york :) Sen blev det frozen yoghurt! Såå gott! Man väljer smaker och tillbehör (frukt, bär, choklad, godis, nötter, kakor, såser mm) själv :) Jag tog naturell med jordgubbar, blåbär, mango, björnbär & valnötter, ljuvligt! När vi hade ätit upp var det läge att bege sig mot bussterminalen och ta bussen hemåt, fulla av glädje & nya intryck!

Hela helgen var superlyckad och vi fick ny energi att lägga på allt skolarbete!

My keeper!

Förresten, glömde skriva att igårkväll spelade Nicke sin första match i OUA (Kanada) och Guelph som han spelar för vann med 5-0 :D Vilket betyder att Nicke höll nollan, yippie! Thats my keeper for sure <3

Torsdag!

Hej allihopa :) Hoppas allt är bra med er! Veckans lektioner hittills (tisdag&onsdag) har varit bra och även fast det är mycket jobb och krävande studier så är det väldigt intressant och professorerna är väldigt kunniga! Vi hade en lite bättre känsla efter gårdagens lektion än efter förra onsdagen.. Professor Amaral är fortfarande lite i läskigaste laget men vi var väldigt förberedda inför gårdagens lektion och försökte vara med och diskutera de olika frågorna/artikeln och det tyckte jag tyckte vi gjorde bra! Bara och kämpa på och ha lite skinn på näsan!! :)

Igår innan bussen gick till Southborough Campus så köade vi till biljettsläppet för en bussresa till "Federal Reserv Bank" i New York! Kön va väldigt lång men vi fick hela gänget biljetter till den 27/9 så då blir det en heldag i New York :D kul! Federal Reserv Bank är USAs motsvarighet till vår Riksbank.

Imorse löptränade jag innan frukost, sen hade vi föreläsning 9-12pm. Nu har vi precis ätit lunch i cafeterian och ska plugga fram tills kvällens lektion (6-9pm). Kvällens klass är också i Southborough så bussen går redan 5,15pm.

Imorgon bitti åker jag och Emelie till New York för en weekend (fre-mån)!! Ska bli så roligt och häftigt! Har ett fullspäckat schema med olika sevärdheter, parker, Woodbury outlet etc :)

Inte så långt tills familjen kommer och hälsar på mig nu heller, tiden går fort! På tisdag har jag redan varit här en månad.. :) Kram!

Bifogar en bild på mina Goa klasskompisar i Växjö som skickade denna hälsning igårmorse<3 Saknar er!

Boston!

Efter en hel helg spenderad på biblioteket med en hög artiklar tyckte jag och Emelie vi förtjänade något roligt att hitta på idag på Labor-day! Vid 9 am tog vi tåget in till Boston där vi har spenderat hela dagen :) Sett oss om, ätit god lunch, shoppat lite och haft det allmänt gott! Tycker verkligen om Boston, en riktigt fin stad med mycket att göra och inte så långt bort för oss härifrån (runt 1 timme med tåg). Vi var tillbaka i Worcester runt 6pm och blev då upphämtade av snälla Geory som körde oss från Union station till vårt boende!

En supermysig dag och välbehövligt avbrott :) Nu blir det fullt fokus på skolan tisdag-torsdag, sen åker jag & Emelie till New York fredag-måndag!! Ska bli så häftigt, en dröm sen länge!!!!

Sov gott alla fina <3

Fler bilder!

Det var både "vårt" gäng från MBA programmet, men även Catalinas mans vänner från Masterprogrammet i geografi! Samt några av deras gemensamma vänner från Sydamerika! Sydamerika verkar vara en väldigt gästvänlig kultur som gillar att ha många vänner på besök! :)

Lördagsplugg & Potluck-dinner!

Gårdagen spenderades mestadels på biblioteket med sällskap av Emelie och en hög med artiklar! Vi ska ha läst 3 st till varje vecka samt svarat på frågor om/diskuterat dem. Veckan som kommer har vi bara en som ska lämnas in, den gjorde vi klart igår. De andra två som vi började med igår och ska göra klart idag är till veckan därpå, men eftersom vi ska till New York på fredag-måndag så ville vi göra lite i förväg så det inte blir kaos när vi kommer hem!!

Vid 4-5 pm började vi rulla köttbullar och sedan steka lök!! Vi blev nöjda med resultatet, näääästan i jämförelse med mammas & mormors!! Sedan duschade vi och gjorde oss iordning för kvällen, som spenderades hos Catalina och hennes man & 6-åriga dotter på PotLuck-dinner! Det innebär att alla tar med sig någon mat som alla kan äta av, en form av knytkalas! Vi hade sagt att det kunde vara trevligt om alla tog något typiskt från sitt hemland då vi är ett väldigt mångkulturellt gäng!

Alla hade lagat så god mat (och en del efterrätter..!) och det var roligt att prova nya rätter! Magen stod i fyra hörn efter allt gott, så mätta!

På buffén fanns: Kinesiska dumplings, Tysk potatissallad, Auberginesallad från Turkmenistan, En form av pasta-pesto från Peru, Green beans från USA, svenska köttbullar och lite annat smått som parmesan och nötter!!
Till efterrätt blev vi bjudna på en Bärkaka (hallon, blåbär, äpple) från Turkmenistan & Morotskaks-cupcakes från USA :D

Nu har jag precis duschat efter en löprunda och ska äta frukost. Sen ska vi traska bort till bibblan!
Ha en härlig söndag allihopa! Stor kram

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0