Tankar från Clarks

* Mattanterna kallar oss "Honey" eller "Sweetheart" och vinkar glatt när vi stöter på dem även utanför cafeterian. Vår favorit heter Tammy och hon kallar mig "Mustard" och Emelie "Cheese", med anledningen av att vi alltid tar samma pålägg på våra "Take-away" Kalkon-wraps.

* Annars blir vi även kallade "M&M". Antar att det är pga våra namn (Även fast jag ibland har en tendens att bli lite blå, så har vi ju faktiskt inte blivit SÅ runda sen vi kom hit ;) )

*Jag och Emelie har flertalet gånger blivit tillfrågade här (och i New York och Boston) om vi är syskon (Sist även tvillingar?!). Vi tänker att vi med våra svenska utseenden inte sticker ut här, men tydligen så!! (Men med tanke på amerikanernas klädstil är det inget vi behöver bli ledsna för hehe...)

* Vi behöver knappt längre "logga in" på gymet.. "Oh it´s okey, I see you here everyday..". Smidigt och bra!

* Våra klasskompisar har flera gånger påpekat att "You´re so healthy", när vi äter en frukt i pausen på lektionen istället för en påse chips eller sushi med hamburgerdressing och rostad lök (jag veeeeet!!!!)

* En av våra nya vänner frågade även Emelie (chockat) vad det gröna i hennes smörgås var?! "-Ehh, lettuce..". Såg mer ut som hon trodde det var något giftigt.

* Här är det (tyvärr, skrämmande nog!) inget ovanligt att amerikanerna kör bil efter de har druckit ett par öl eller liknande. Vi blev chockade första gången vi såg det, men nu har det hänt ett flertal gånger med olika personer, och ingen verkar tycka det är konstigt mer än vi.

* En kille i cafeterian tar Varje Lunch ca 20 orostade rostmackor och äter allt utom kanterna på dem(enbart!) Hm, kan knappast va varken gott eller mättande!!

* När vi helgen som gick var på Wachusett Ski Area så åkte vi, som tidigare berättat, sittlift upp till toppen. Vi satt och diskuterade skidåkning m.m. och i USA kan man tydligen hyra hela skidutrustningen (även kläderna) vilket vi kom överens om var bra. Jag skulle förklara att det var ju väldigt smidigt då inte jag hade tagit med några termobyxor hit. Kruxet var bara att jag sa att jag "Didn´t bring any panties.." istället för PANTS. Våra nyfunna två amerikanska vänner kollade på mig lite chockat och jag log glatt tillbaka, ovetandes om min groda. Emelie fnissade lite lätt och jag kom på vad jag sagt. Undrar vad det tänkte.. "Jaha, så här sitter du med rumpan bar i liften..". Aja ;)

* Imorgon är det en stor Halloween-fest på skolan och kostymerna har planerats i veckor (i allafall hos våra vänner..). I dagsläget känns det lite genant att jag och Emelie ska komma som "Björnligan", med tanke på att de andra ska ha väldigt läskiga/snygga kostymer. De kommer iallafall få ett gott skratt :D

Utbyteshäng!

I torsdags när vi kom tillbaka från vår klass i Southborough mötte vi upp resten av MBA-gänget i ett grupprum de bokat i bibblan och kollade på Hunger games! Jag hade redan sett den men det var väldigt mysigt ändå och eftersom tvåan snart har premiär här var det bra med en uppfräschning! Vi hann precis se klart den innan det stängde vid 12. 

I fredagskväll gick jag, Emelie, Catalina, Paulina, Aylar, Xenia, Nick och Yacin till Pepperscorner, som är en restaurang/bar bara ett par kvarter från skolan. De andra åt middag men jag och Emelie hade ätit innan så vi tog bara ett glas vin resp. öl! Trevlig kväll och vi satt och pratade och skrattade innan vi gick (sprang) hem i den kyliga natten!! 

Annars har dagarna sett ut som vanligt med plugg och träning! Jag mår bra <3

Och nu är det även bestämt att Nille kommer hit till mig om två helger, dvs 8/11 :D wie! Blir både ett par nätter i Boston samt här i Worcester! Ser fram emot det! 



Wachusett Mountain Ski Area!

Vid lunchtid idag blev jag och Emelie upphämtade av Kristen & hennes date Addie för att åka till Wachusett och den årliga BBQ-"festen". Det var en jättefin anläggning, blev såå sugen på att åka skidor!!! Har varit fint väder hela dagen men kallt och jag som är väldigt frusen av mig fick bylsa på mig flera lager på lager då jag inte har så mycket vinterkläder med mig (ska köpa det nästa helg när jag och Nicke ska till Boston). Men med kalasbyxor under jeansen och underställströja, fleece & jacka gick det ganska bra!! 

Vi kollade bl.a. På Hot Dog Pig Race, en slags kapplöpning med grisar och taxar i korvbröd haha :D såg väldigt roligt ut! Sedan var det traktor-pulling, liveband, mattält osv. Vi åt Pulled Pork med bönor och Coleslaw till lunch! Hela tillställningen kändes väldigt amerikansk och det kändes som vi var med i någon slags country film! Innan vi åkte hem köpte vi biljetter så vi fick åka upp i sittliften till toppen och vända, superfin utsikt även utan snö!! 

En härlig höstdag med Goa vänner!! 


Hot Dog Pig Race 


Wachusett!





Nu ska jag och Emelie äta äppelpaj till kvällsmat, lördagsmys!!! 




Onsdag!

Inledde dagen med gymet som vanligt, men har nu bytt ut löpningen på bandet till pw. Och sen de vanliga styrkeövningarna :) Så skönt! Var riktigt kyligt imorse när jag gick dit, måste börja använda överdragsbyxor över shortsen när jag går dit. Jag är för lat och det är så nära så känns alltid lite onödigt, men dumt och frysa på vägen dit och hem!! 
Sedan hem och duscha och så åt vi frukost, bästa stunden på dagen!! Jag älskar verkligen frukost! Jag äter alltid samma sak här: havregrynsgröt med chiafrön, tärnat äpple, kanel och en klick yoghurt/fil (har inte hittat kvarg här som jag äter hemma), ett kokt ägg och thé. Och ibland en kalkon/sallad/tomat-wrap också!! Gott, nyttigt och jag håller mig mätt länge!!! <3

Idag tentapluggar vi hemma på förmiddagen och ska sedan på Yoga kl12-1 innan vi ska äta lunch i cafeterian! Lite mer plugg och annat fix i eftermiddag och sen föreläsning ikväll i Southborough 6-9pm. 

Hoppas ni får en skön dag allihopa! =) 


En av skolans fina byggnader! 


Fick denna söta bild av Emelie!! KRAM<3

Underbar måndag i Boston!

Igår vid 8,30 am tog jag och Emelie tåget från Union station, Worcester, till Boston! Mornarna börjar bli riktigt kyliga nu men solen sken och himlen var klarblå!! Strax innan 10 am var vi framme i underbara Boston. Vi hoppade av på stationen mitt i centrum, Back Bay, och gick längs Boylston St. samt Newbury St. och kikade i lite butiker. Vi provade bl.a. Löparskor som vi tidigare sett ut (som beställdes idag, ops!) och köpte ett varsitt smycke inne på Marc Jacobs! Jag köpte ett halsband och Emelie ett armband, såå fint! 

Sedan fortsatte vi längs Newbury st. och gick in i en Cupcake-butik vi tidigare sett. De har så många fina cupcakes och alla ser jättegoda ut!! De är ganska små också vilket är perfekt för ett så "mastigt" bakverk. Vi köpte en "Chocolate coconut" och delade, den va jätte-super-duper god och ett väl anpassat förmiddags-mellanmål, ellerhur?! Kakaobönor växer ju faktiskt på träd...... Och kokosnötter också ;) 

Vid framåt lunch så gick vi bort till Prudential center, som är Bostons högsta skyskrapa och ligger mitt i smeten. Vi hade blivit tipsade av vår städerska att de hade en restaurang på högsta våningen där man kunde äta lunch samtidigt som man hade fantastisk utsikt över Boston. Och wow, vilken utsikt vi bjöds på!! Åkte hissen de 52 våningarna upp och fick sedan ett fönsterbord där vi sedan avnjöt en fantastiskt god lunch, riktig vardagslyx! Det var en supermysig middag och vi satt och åt och pratade länge, innan vi sedan åkte ner till marknivå igen och tog en skön (och välbehövlig) promenad genom Bostons gator ner till South Station (hamnen). 

Vi gick bl.a. Igenom Public Garden och det var så vackert med alla varma höstfärger, den blåa himlen och dammarna. En perfekt höstdag! Vi hamnade också mitt i en filminspelning!!! The Forger (med bl.a. John Travolta) filmades och de gjorde scener från parken i Boston. Borde nästan kunna skriva med det på mitt CV nu va? 

Sedan blev det en kaffe på Starbucks vid stationen innan vi tog tåget hem till Worcester och avslutade dagen med lite gym & Yoga! En perfekt måndag som gjorde det värt att ha spenderat helgen i bibblan med hemtenta och läxor =) 


Cupcake-fika! 


Sött halsband från Marc Jacobs!


Jag & Emelie - "Top of the Hub" 


Fantastiskt god mat! 
Butternut Squash soppa
Haddockfilé med musslor, grönsaker samt saffransrisotto
Créme brûle med björnbär


Utsikten


Boston Public Garden i höstskrud!


Emelie framför "Old City Hall"

Massachusetts "State house" 


Middag hos Geory & pluggdag!

Gårdagskvällen hos Geory va supertrevlig! Jag och Emelie gick bort till Catalinas hus strax innan 4pm och så körde Catalinas man Juan Luis oss tre till Geory som bor cirka 2 miles bort (alltså inte långt alls men det är säkrare att åka bil i dessa kvarter). Vi förberedde först maten och vid 5,30-tiden så gick vi bort till en vin/delikatess butik ett par kvarter bort som skulle ha vinprovning. Det var en jättetrevlig butik med otroligt många viner, dessertostar, oliver, choklader etc. Allt såg såå gott ut! Det var ett mycket trevligare område där borta och vi såg många fina restauranger (bl.a. En Seafood restaurang som Emelie även blev rekommenderad av hennes taxichaufför som körde henne hit från flyget innan skolan började) som vi skulle vilja prova! Tyvärr kör inte Escort-service så långt men det går ju bra att ta en taxi om det bara är för någon gång :) 
Hur som helst, vinprovningen var trevlig och vi fick först prova ett fruktigt rosévin som jag gillade! Sedan ett vitt vin, som dock enligt min smak var lite väl surt/torrt och sedan tre röda viner. Varav det ena var en riktig höjdare! Det var ett fylligt italiensk vin som blev allas favorit! Mannen som hällde upp vinerna berättade även om dem, var de kom ifrån, hur de var lagrade osv vilket var roligt! 

Vid 7-tiden gick vi tillbaka till Geory's lägenhet och gjorde det sista vid maten, samt hjälpte Geory med att välja vilken klänning hon ska ha på hennes väns bröllop om två veckor( hon var så fin så fin!!), innan det var dags att slå sig till bords. Vi blev först bjudna på en god kyckling-och grönsakssoppa med örter, som hade tillagats i en "Slow-cooker" i över 5 timmar! Den var väldigt god :) Efter det en Butternut Squash lasagne med smak av vitlök och rosmarin och en supergod sallad till det! Vi fick även smaka på ett bröd som innehöll bl.a. Havregryn, vetekli och honung. Gott gott! Till detta drack vi ett rött vin som jag och Emelie hade tagit med (Barefoot, första gången vi smakade det och det fick klart godkänt!). Vi satt och åt, drack och pratade en lång stund och det var väldigt mysigt! Tjejerna är så härliga och genomsnälla, är så glad för alla nya vänner jag fått här!!! 

Imorse skypeade jag med Molly, fina goa Molly<3 sen åt vi frukost och gick till bibblan! Arbetade först ett par timmar med en läxa tills onsdag i "Business Analysis and Valuation" (helt galet vad mycket läxor hon ger oss, hon tror visst inte vi läser några fler kurser än hennes!!!), sedan mötte vi upp vår grupp (samma kurs) för att jämföra en hemtenta som ska lämnas in på tisdag samt gick igenom lite på vårt grupparbete.. Vi åt lunch i cafeterian (grillad kyckling & grönsaker bl.a.) och sedan pluggade vi lite till.. Ikväll har jag och Emelie varit på gymet och tränat och nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen. Kolla film och vila :) 

Imorgon bitti ska jag skypea med mormor och Emelie med sin familj, sen ska vi äta (vår första!!) brunch här. Är i cafeterian och börjar kl10,30am. De har bl.a. Havregrynsgröt, yoghurtar, melon, frukter, ägg, omelett, flingor, bagels, olika smörgåsar/wraps/paninis, pannkakor, våfflor, kycklingsallad och mycket mera! Efter det ska vi plugga i bibblan.. Anledningen till att vi gör klart alla läxor i helgen är för att vi tänkte åka in till Boston på måndag! Det ska bli roligt, hoppas på fint väder! Jag trivs verkligen jättebra med Emelie och vi har så roligt ihop, en toppenvän som jag är glad jag lärt känna mer på denna resan!! <3 



Redo för att åka till Geory! 


Inne i vinbutiken igår! 


God mat & Gott vin! 




Effektiv torsdag!

Idag har jag och Emelie haft fullt upp och fixat massa nödvändiga saker!! Dagen började med träning, sen frukost, skrivit på hemtenta till nästa vecka, lunch i cafeterian, Skypedate med mamma och pappa, tvättade, promenad i det fina och varma höstvädret, yoga, lite mer tvätt och sen handling på både CVS (apotek) & Big Y (mat)! Lagom trötta nu och ska bli skönt att snart krypa ner i de nytvättade lakanen :D 

Imorgon ska vi göra klart det sista på hemtentan och även en läxa till nästa vecka. Sedan vid 4pm är jag, Emelie och Catalina (vår klasskamrat från Peru) hembjudna till Geory (en amerikan i klassen) på middag och vinprovning!! Ska bli så roligt! Catalinas man Juan Luis ska köra oss dit och hämta oss senare på kvällen. Vi ska även vara smakråd åt Geory som ska välja klänning till ett bröllop hon ska på.  Känns lite som vi är med i "Sex and the City" . Pax för att vara Carrie! 


Ett av många försök att få till en bra bild ihop ;) 

Ikväll fick vi yoga med simlaget! Älskar verkligen yogan!! Så avslappnande och vi har blivit mycket starkare och smidigare på bara de veckorna vi hållt på! 

Gott med "liten" morot som kvällssnack! 

Kanada i bilder del 2!


Stanley Cup bucklan & Nicke på NHL-match! 

Lunch på söndagen! Koreansk BBQ, supergott!!! 

Nicke utanför sitt studentboende i Guelph! 

Måndagmorgon redo för Road trip till Niagara fallen!! Nicke och vår fina hyrbil! 

Niagara fallen. Otroligt vackert och fascinerande!! 

Niagara fallen! 
 

Niagara fallen! 

Vi gick runt i Mini Las Vegas, strax intill fallen! 

Mamma har lärt mig att inte prata med okända människor, men han såg så ensam ut!! ;) 

Väl tillbaka i Guelph igen och vi skulle äta Kina mat efter Nickes fotbollsträning! Jag ville ha någon grönsak till och Nicke sa det fanns gurka i kylen.. Tycker mer det ser ut som ett rymdmonster?! 

Nicke & Guelph Gryphons tränar fotboll! Så fin och proffsig anläggning!! :) 

Hejdå & Tack för en underbar weekend! 

Kanada i bilder del 1!


Trevlig (om än lite tidig..) flygning Boston-Toronto med Porter airlines! 

Kärt återseende<3 Fina Goa Nicke! Första kvällen i Toronto åt vi på en japansk restaurang. Jag åt Sashimi och Nicke Beef Teriyaki och Sushi! Såå gott! 

Lördag: Uppe och beskådade den fantastiska utsikten i CN-tower och besökte Hockey Hall of Fame! 

Jag vågade sitta på glastaket i CN-tower, över 300m upp i luften!! 


Hockey Hall of Fame! 

NHL-hockey på lördagkvällen! Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers, slutade 6-5 efter OT! Otroligt häftig upplevelse! 

Hej från Kanada!

Här kommer en liten "mini"-uppdatering från Nickes studentrum i Guelph! Det finns inget trådlöst wifi här (förutom i skolbyggnaderna) så bilderna får ni först se när jag kommit hem igen! Lovar att jag har många fina!!

Flygningen i fredags Boston-Toronto gick smidigt och bra och jag tog efter landingen en båttransfer till fastlandet (flygplatsen ligger på en liten ö precis utanför) och sedan en shuttle-bus in till Union station. Hotellet vi bokat låg bara ett par kvarter ifrån Union-station så jag hittade det snabbt och hade tur och kunde checka in direkt, trots att klockan bara var 10am. Skönt att kunna lämna av väskan och så! Tog sedan en karta i receptionen och begav mig ut på stadsvandring :) Var superfint väder och jag gick och såg mig om kring Queens St. och sedan upp till en stor galleria full med butiker och matställen som heter Ethon center. Vid lunchtid letade jag upp en salladsbar i nederplanet som jag åt på. Åt en god sallad med bl.a. Lax, räkor och avocado, mums! Efter lite mer strosande längs med gatorna i solen gick jag tillbaka till hotellet och sov ett par timmar (hade ju trots allt varit uppe sedan 01,45). Sedan fick jag ett sms av Nicke att matchen va slut (tyvärr förlorade de med 0-2) och att han var på tunnelbanan och skulle vara inne på Centralen vid ca 7,30pm och då gå till hotellet. Åh va roligt det var att ses igen!! <3 Så himla härligt!!! Jag hade köpt lite vin, nötter och choklad som vi åt och myste på rummet med lite innan vi sedan efter en stund gick ut på stan för att hitta något att äta, blev en Japansk restaurang och jag åt Sashimi och Nicke Beef Teriyaki och sushi. Hur gott som helst!!

Lördagsmorgonen inledde vi med frukostbuffé på hotellet! Vi bestämde vi skulle köpa till det en av mornarna och det var väldigt gott! Fanns det mesta, både varmt och kallt och mängder av färsk supergod frukt (och till Nickes stora förtjusning en våffelmaskin!). Sedan gick vi bort till CN-Tower och köpte biljetter för att kunna åka upp och beskåda utsikten. Wow! Så vackert och mäktigt! Kändes nästan som när vi var uppe på "Top of the Rock" i NYC. Var väldigt fint att se ut över staden och även hamnen/flygplatsen. Efter det gick vi till "Hockey Hall of Fame" som Nicke väldigt gärna ville besöka. Det var roligt att se och många fina, gamla tröjor, hjälmar, priser etc. Efter det åt vi lunch på samma ställe som jag åt på fredagen, jag åt kycklingsallad och Nicke hamburgertallrik, och sedan kikade vi lite i affärer tills vi senare landade på hotellet för att vila fötterna lite innan kvällens höjdpunkt...
Klockan 7pm var det dags för hockey! Nicke hade fått tag i biljetter till Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers (NHL-match) och det var så coolt att se live!! Helt fullsatt i arenan och en trolig stämning och så fartfyllt! Toronto Maple Leafs vann efter övertid med 6-5, roligt när det är många mål! Efter matchen skulle vi hitta något att äta, och det slutade med Sushi även denna kväll (Nickes förslag, tro det eller ej!! Och jag var inte sen att haka på..). Gott och sen efter en promenad genom stan somnade vi gott på hotellet!

Söndagen hade vi bestämt att ägna åt lite shopping innan bussen till Guelph gick. Vi hade dagen innan hittat Marshalls (en märkesoutlet) när vi gick runt och kikade och bestämde oss för att börja där.. Tre timmar senare var vi ute..! Men vi hittade fina saker båda två :) Jag hade tänkt köpa en ljusrosa Ralph Lauren skjorta innan vi åker hem, då jag trivs väldigt bra i den blåa och vita jag köpte när jag och Emelie var i NYC. Och där på ett ställ inne på Marshalls hängde just en ljusrosa Ralph Lauren, i precis min storlek och modell! Att den sedan kostade $29 istället för $39 som jag gav på Woodbury gjorde ju inte saken sämre. Blev även 2 träningslinnen, en långärmad löpartröja och ett par handskar! Nicke köpte en jättefin svart rock, 2 par skor, skjortor och en halsduk! Båda nöjda och glada! Vi åt sedan en sen lunch på en Koreansk restaurang. Var BBQ där vi satt mitt emot varandra med en grill inbyggd i bordet emellan oss. Vi fick in olika skålar med bl.a. Beef, vit fisk, bläckfisk, Pork, Chicken som vi själva fick grilla och sedan tillbehör såsom olika grönsaker och ris! Det var väldigt gott!

Vi tog sedan vid 4-tiden bussen från Toronto till Guelph och väl framme på Nickes skola visade han mig runt lite och vi åt kvällsmat!

Igår, måndags, ringde klockan tidigt och vid 8am hämtade en taxi oss och körde till en biluthyrningsfirma strax utanför Guelph där vi förbokat en bil för dagen (trodde vi). När vi kom fram var det en mycket frågade man som tittade på oss och sa att det fanns ingen bil i den klassen vi hyrt och han förstod inte hur vi kunnat boka den på internet för det var Thanksgiving. Men vi hade en bokningsbekräftelse och det kunde han också se. Han var väldigt otrevlig och omständlig men efter ett tag så bestämde vi oss iaf för att vi fick ta en bil som var snäppet större (och dyrare). Då kom nästa problem, biluthyraren menade på att Nickes svenska körkort inte gällde som ett internationellt körkort och att det inte gick på grund av det. En riktigt otrevlig gubbe som inte borde jobba med service!! Efter många om och men så löste sig i alla fall det hela och vi kunde köra därifrån mot Niagara-fallen!!! Vi hyrde även en GPS så vi skulle hitta rätt, så allt gick väldigt smidigt och vi kom rätt direkt både på dit och hemvägen!!

Niagara-fallen var helt fantastiskt vackert!! Wow! Så häftigt att ha sett det i verkligheten och vi hade väldig tur med vädret och solen sken på oss hela dagen. Hade det så härligt!! Vår första lilla Road-trip =) Vi var tillbaka i Guelph sedan runt 6pm för Nicke skulle ha fotbollsträning på kvällen. Jag kollade på första delen och gick sen hem och bytte om och löptränade själv (i min nya fina tröja!!). Skönt! Sedan på kvällen åt vi Kina-mat! (Hemkörning.. I princip enda alternativet, förutom pizza, då inga mataffärer, restauranger etc. hade öppet pga Thanksgiving)

Idag har Nicke pluggat på förmiddagen (han har Midterms denna och nästa vecka) och vi har kollat lite tillsammans på hans ena Ekonomi-tenta.. Efter lunch mötte han upp en grupp för att plugga ihop och nu har han lektioner och sedan direkt fotbollsträning. Jag har varit ute och sprungit (superskönt väder!) och ska nu gå bort till mataffären och handla lite mat så Nicke har det i veckan och sedan kolla lite på deras träning. Imorgon kl09am tar jag bussen till Toronto för att sedan flyga "hem" till Boston.. Tiden har gått så fort.. Det är orättvist att den går fort när man har kul och vill att den ska gå sakta och tvärtom!! Men om ca 1 månad kommer Nicke och hälsar på mig och sedan är det inte långt kvar tills skolan är klar och vi möts upp för att resa ihop innan flyget över Atlanten går!!

En eloge till alla som orkat läsa detta långa inlägg. Nästa blir kortare, det lovar jag! Då får ni se massa bilder istället =) Kram!

Nedräkning!

En klass kvar ikväll och sen är det en veckas Fall-break!! Yippie =) ska bli så skönt, roligt & välbehövt! Vi har kämpat på och lagt ner mycket tid på skolarbetet och några dagars pluggfritt är mer än välkommet!! 

Imorgon 6,45am flyger jag från Boston till Toronto så blir en tidig uppstigning imorgon (taxin kommer 2,30am!). Ska spendera dagen själv i Toronto och sen kommer Nicke till hotellet vid 6-tiden efter deras match :D så ska vi ut och äta på kvällen och bara mysa!! Känns lite pirrigt att ses igen efter så lång tid ifrån varandra även fast vi varit tillsammans i nästan 5 år! Spännande ;) 

Lördag & söndag ska vi spendera i Toronto och på lördagkväll ska vi se NHL-hockey! Toronto Maple Leafs mot något annat lag (insatt som vanligt!), ska bli jätteroligt även fast jag tror Nicke ser fram emot det snäppet mer än jag :D 

På måndag ska vi åka till Niagara fallen över dagen, ser verkligen fram emot det! Ska bli riktigt häftigt att se och vad jag har hört ska det vara snäppet vassare att beskådas från den kanadensiska sidan!! Tisdag och onsdag ska vi vara i Guelph där Nicke pluggar (eller spelar fotboll ;) ) och bor, och sedan flyger jag hem till Boston igen på onsdagkväll! 


Jag och Emelie fick en varsin krysantemumdryck (som ska hålla oss friska i höst) samt ett "Book-mark" av vår ena kinesiska roomie! Så rart :) 


Sex and the City som motivation på löpbandet, perfekt! 


Emelie på veckans måndagsyoga! :D vi har blivit riktigt inbitna, mycket bra rutin! 



Tycker mamma & pappa ska ha en sån här pumpa utanför praktiken i höst. Håller ni inte med? ;-) 

Ha en härlig helg & kram på er!!! 

Vykort

Idag fick jag min första post i postfacket på skolan :D ett vykort från mormor!! Tusen tack! <3 

I förmiddags skrev vi klart en analys som ska lämnas in på onsdag och åt sen lunch på skolan, ugnsstekt kalkon. Det var gott! Efter lunch vid 2 pm hade vi ett gruppmöte om en presentation vi ska ha på torsdag, blev nästan färdiga. Ska träffas på onsdag fm igen ochgå  igenom det sista! 

Nu ska jag och Emelie strax till gymet och träna och sedan gå till Big Y för och handla och sen tvätta!! Kul lördag va? ;-)  Men vi hade en supermysig eftermiddag/kväll på Solomon Pond Mall igår. Shoppade lite på rean, drack kaffe och åt kvällsmat! Höll dock på att missa sista bussen hem. Men bara nästan. Måste ju ha lite spänning i vardagen! Eller... 



Ny skön tröja, passande inför kallare tider! 

Helg!

Poff, då var även denna skolvecka till ända! Tiden går så fort.. Men ändå långsamt ibland. Försöker njuta så mycket som möjligt av allt här för även om det är kämpigt emellanåt är här mycket som är väldigt bra och roligt! Har fått så många nya, härliga vänner från hela världen, inspirerande (om än krävande) kurser med otroligt kunniga lärare och klasskamrater. Häftigt och givande erfarenhetsutbyte!! 

Denna veckan har som vanligt innehållit 4 st 3-timmars lektioner och vi har fått tillbaka 3 assignments och 1 skriftlig tenta som alla gått fint, härligt! Vi väntar på ett resultat till (hemtentan) som vi kommer få på tisdag! 

Till nästa vecka har vi 4 assignments plus en presentation så vi vet vad vi ska göra i helgen.. Men i eftermiddag ska vi åka till Solomon Pond mall, ett shoppingcenter i Marlboro som skolan har gratis shuttlebus till varje fredag. Viktigt att belöna sig och göra roliga saker också emellan allt slit!! :) 

Om exakt en vecka är jag i Kanada (Toronto) där jag ska tillbringa större delen av Fall-break med Nicke!! Kommer bli hur mysigt som helst. Fina Nicke<3 

Jag är så glad och tacksam att jag fick chansen och valde att åka på denna utbytestermin i USA. Så många positiva erfarenheter och allt som är kämpigt kommer göra oss ännu starkare (positivt tänkande!!)

Ha en riktigt härlig helg allihopa! (Och heja alla fina unghästar som är i final på Breeders, wow! Tur det finns Equipe online!!) 





Cambridge & Harvard

Gårdagens utflykt till Cambridge (Harvard) och Boston var jättetrevlig! Vi tog tåget från Worcester 8,30am och fortsatte sedan med tunnelbana ca 10 min från Boston för att komma till Cambridge. Det var en riktigt fin och mysig stad som såklart till största del präglades av Harvard campuset. Wow vilken skola!! Helt otroliga byggnader och grönområden, så vackert! Vi hade blivit tipsade av en professor som vi har här på Clark att åka dit och kika innan snön kommer och det var verkligen kul att se! Mamma, pappa & Hanna var också där i förra veckan och de tyckte också där var väldigt fint :) 

Vi tog sedan runt lunch tunnelbanan tillbaka till Boston och south station och gick genom Financial district till hamnen och ett område som heter Faneuil (där jag var med familjen när de var här). Vi åt lunch på en mysig restaurang nära hamnen och promenerade sedan längs med vattnet tillbaka till south station. Helt otroligt vackert. Såg planen som landade på Logan airport, kollade på otroliga båtar (där kan lyxåken i Båstad slänga sig i väggen!), fina byggnader och bara njöt av solen och den friska havsluften! 

Vi tog sedan efter ett kaffestopp på Starbucks tåget tillbaka till Worcester. Jag tränade lite direkt när vi kom hem och sen mötte Emelie upp mig vid 7,30pm och vi gick på Måndagsyogan :) skönt!!! 








Emma Persson

Clark University

RSS 2.0