Fredag!

Nu har första skolveckan gått och vi har haft alla fyra lektioner. I tisdagskväll började vi med "Financial and Operational Auditing", en redovisningskurs som handlar bl.a. Om upprättande, granskning av årsredovisningar och olika skandaler ex Enron. Föreläsaren är en 60-årig professor som även har en egen revisionsbyrå. Han verkade bra och kursen ska nog bli intressant!
I onsdagskväll hade vi kursen "Business Analysis and Valuation", verkar vara en tuff kurs och den kvinnliga professorn i 50års åldern var väldigt strikt och lite skrämmande.. Men vi får kämpa på och göra vårt bästa så hoppas jag det ska räcka!! Kommer bli mycket arbete med denna kurs då det är flera moment som ska genomföras inför varje vecka, 2 exams och ett terminsprojekt där vi ska analysera och värdera ett företag i grupp. Men som sagt, vi ska göra vårt bästa så hoppas jag det räcker!!!

Torsdagen hade vi dels en föreläsning 9-12, Project management. Verkar va en spännande kurs med mycket bra professor (Will O'Brien). Sedan även en kurs på kvällen med samma professor, Intro to Greening the Organization. Den vekar också intressant och även om det är mycket att göra i båda kurserna med case, redovisningar, projekt, presentation tror jag de kommer bli bra.

Kommer bli en omställning att läsa 4 kurser parallellt. Det känns skönt att jag och Emelie läser samma kurser och kan plugga ihop och hjälpas åt. Det är ju på Master-nivå så då ska ju kurserna vara med krävande också.. Det löser sig säkert :) (positivt tänkande!!!!)

Nu ska jag, Emelie o Geory löpträna. Sen blir det frukost, redovisning av ett case-arbete och sedan plugg i em!

Imorgon (lördag) kväll ska vi ha en "Pot Luck dinner" hos Catalina med flera av utbytesstudenterna och även några amerikaner. Jag och Emelie ska göra svenska köttbullar och ta med som vårt bidrag ;-)

Trevlig helg!!!

Tisdag!

Ikväll 6-9 pm är det dags för terminens första lektion :) spännande!!!

Idag har jag och Emelie fixat med försäkringspapper från skolan som skulle skrivas under här på Clark och scannas till Linnéuniversitetet! Alla utresande studenter i Sverige får en försäkring från Kammarkollegiet som täcker det mesta, vilket är bra.

Sen innan lunch löptränade vi i University park, helt galet svettigt! Man har fortfarande inte vant sig riktigt vid värmen och den höga luftfuktigheten här.. Men det va roligt och skönt :)

Lunch åt vi sedan i cafeterian på skolan och det va väldigt gott! Finns många rätter att välja på och är en buffé där man tar vad man vill. Ex alltid stor, fin sallads-/grönsaksbuffe, fisk, kött, vegetariskt, hamburgare, pizza, kyckling, sallader, wraps och sandwiches! Och enormt efterrättsbord med kakor, bakelser, pannkakor, jordnötssmör, bagels, mjukglassmaskin, popcornmaskin osv... Men det finns frukt oxå ;-)
Jag och Emelie har tänkt att äta den lunchbuffen tis-tors då vi har lektioner och sen laga resten själva i lägenheten :) lunchen i skolan kostar ca 6,5 dollar så är inte dyrt med tanke på att det är bra och vällagad mat med många valmöjligheter!

Nu ska jag läsa igenom en artikel vi har tills föreläsningen imorgon och vila lite innan det börjar ikväll.

Hoppas allt är bra med er där hemma! Är det något speciellt ni vill att jag fotar/berättar om får ni skriva en kommentar :) Kram!

Måndag!

Idag är "First day of Classes" här på Clark! Så det är många som varit på sina första lektioner idag :) Jag och Emelie har valt 4 kurser som ligger på tisdagar, onsdagar & torsdagar, vilket betyder att vi börjar först imorgon!!

Idag har vi fixat lite praktiska saker såsom bytt en kurs (La till "Greening the Organization", en managementkurs och tog bort "Investment Market Readings" då den verkade väldigt omständig med MYCKET litteratur att ta sig igenom), postat vykort, handlat lite, lånat en kursbok och lite annat smått o gott!

Efter lunch hade jag möte med min grupp inför redovisningen på fredag av ett Case-arbete vi gjort under orientation, vi gjorde klart det sista och skickade in det.

Nu har jag och Emelie precis kommit hem från en promenad. Hade sett på kartan att det skulle vara en sjö inte alltför långt från Campus så vi traskade iväg och visst fann vi sjön!! Trevligt att vidga sina vyer lite och se mer av Worcester än bara området där skolan ligger, som tyvärr inte är så roligt!

Vi planerar att till helgen antingen åka till Cape Cod eller Boston, beroende på om det blir strandväder eller ej. Cape Cod verkar otroligt vackert och hade varit roligt att se! Man tar en färja från Boston för att komma dit :) Får se vad det blir!!

Nu ska jag lägga mig och vila lite och kolla på Skärgårdsdoktorn på datorn, Nicke va snäll och fixade flera avsnitt till mig innan jag åkte :)

Några fler bilder från Boston!

En fin stad med mycket att se, bra shopping, rent & fint och många bra matställen!! Och såklart plus till närheten av vattnet =)

Boston!

Åh en så fin stad! Hade en riktigt bra dag igår och alla va så trötta och nöjda när vi satte oss på bussen hem vid 8pm!

Shopping, god lunch, Guidad sightseeing i både Boston stad och i/från vattnet, lite mera shopping (handlade dock bara i en butik!!) och sedan kaffe innan hemfärd!

Och hela dagen bjöd oss på strålande väder =)

Off to Boston!

Morningwalk med Emelie, nu dags för Boston!! Lovar att ta många bilder :) Kram!

Torsdag!

Igår var en bra dag! På morgonen fixade jag och Emelie ytterligare lite med kursvalen, är i princip klart nu. Är en professor som kräver förkunskaper från "US Accounting" men Deanna som är ansvarig för GSOM skickade till henne att det skulle räcka med alla kurser vi läst i Sverige så hoppas det är tillräckligt! Blir med största sannolikhet dessa fyra kurser:
1) Project management
2) Investment Market Readings
3) Financial and Operational Auditing
4) Business Analysis and Valuation

Både min fördjupningsansvarige i Sverige (Andreas) och Emelies (Elin) har varit otroligt hjälpsamma och kollat upp med nya kurser osv för att vi ska få dem tillgodoräknade sen väl hemma i Sverige igen. Känns skönt att veta i förväg.. Stor eloge till dem!

Lektionen igår fm var ett slags Marketing Jeopardy där vi tävlade i lag. Frågorna va om olika märken, företag, ägarförhållanden etc. Mitt och Emelies lag vann, så vi fick ett varsitt presentkort på Kaffebaren "Acoustic Java" som ligger i bottenplan på vårat boende, perfekt :D

Till lunch åt vi hela tjejgänget (bild i förra inlägget) på en vietnamesisk restaurang i kvarteret bredvid Campus. Jag åt grillade räkor med nudelsallad, gott!

På em hade vi föreläsning 1-4 pm om grupparbete och teamwork. Verkar vara mycket case-arbete här på graduate-nivå så de gick igenom hur upplägget ska vara etc. Vi har ett Case från Harvard som vi har fått 5 diskussionsfrågor på som ska lämnas in på tisdag i grupper om fem stycken. Så vi ska göra det i helgen, har delat upp det lite så alla börjar med att göra sin del och sen träffas vi och sätter ihop det.. När jag kom hem från detta vid 4,30pm skypeade jag med pappa. Mamma hade tyvärr gått och lagt sig, är lite svårt med tidsskillnaden men jag får prata med henne idag istället då jag slutar lite tidigare :)

Igårkväll var jag, Emelie, Aylar, Xenia, Geory & Catalina och löptränade i University Park, skönt!!

Nu är Nicke framme i Kanada (Guelph) på sin skola!! Alla väskor är på rätt plats med, skönt :) och vet ni? Igår hade han try out för skolans Soccer-team (fotboll) och redan idag får han åka med på ett 5-dagar långt träningsläger till Montreal och Ottawa!! Så duktigt och välförtjänt! Håll tummarna ikväll då han spelar sin första utländska match :D

Ha en bra dag allihopa! När biblioteket öppnar vid 8am ska jag och Emelie låna en bok som vi ska ha läst tills ena klassen börjar på torsdag, snabba ryck!!

Adress

Här är min adress i USA :)

Emma Persson
950 Main St.
Clark University
Box 1642
Worcester, MA
01610 USA

Och en bild från dagens lunch på en Vietnamesisk restaurang bredvid skolan!

Orientation

Puh! De sista två dagarna har verkligen gått i ett! Haft så mycket att göra, mestadels roliga saker, men är ganska trött just nu :)

Igår hade vi orientation under hela dagen och vid 2 pm kom Emelie!! Vi går i samma klass på Linnéuniversitetet men hon går Controllerinriktningen och jag Redovisning! Vi bor i samma korridor och det är så skönt att ha någon hemifrån här :)

Vi fixade en del praktiska saker och gick sen och handlade. Vi ska laga den mesta maten ihop, både roligare och mer praktisk!! (Och mamma kan va lugn med att jag får i mig ordentlig mat;) ) Här i korridoren finns inga redskap alls så vi köpte en kastrull, stekpanna, ugnsform och en stekspade. Köpte även lite basvaror så som pasta, ris, potatis, köttfärs, kyckling, tomatsås, några kryddor, grönsaker, tonfisk etc som vi har i kyl/frys/förråd. Köpte även vattendunkar och en del frukostgrejer (vi gör vår egen frukost). Som ni förstår va det MYCKET att bära hem.. Ca 20 min promenad i 30 grader sol... Ja, vi var trötta sen! Väl hemma packade vi in allt och kollade sen lite på kurserna under kvällen.

En del av de kurserna vi valt hemifrån funkar inte att läsa då de ligger under samma tid schemamässigt eller bara ges under vårterminen. Men vi har satt ihop en ny kurslista nu som min fördjupningsansvarige Andreas har godkänt så nu väntar vi bara att motsvarande för Emelie ska godkänna hennes, så ska vi sedan gå och få hjälp att registrera oss här på Clark. Ganska så meckigt just nu men ska säkert lösa sig bra i slutänden!! :) What doesnt kill you, makes you stronger!!

På lördag ska vi åka på bussresa till Boston, ska bli så roligt!! Vi har även alla tjejerna köpt biljetter till en "Duck tour" som är en guidad tur genom Boston, både på buss och båt!! Boston ska va en väldigt vacker stad så jag ser verkligen fram emot det!

Nej nu ska jag vila en halvtimme sen är det dags för nästa aktivitet, ingen risk man blir en slöis här inte :D

Kram!

University Park

Morgonträning!

Mötte upp Aylar & Xenia 8,30 am nedanför där vi bor (de bor i huset bredvid). Vi gick bort till University Park där det finns grönytor, backar, en damm och lekplats. Vi sprang på gångvägen runt dammen (bra för dammen är så pass liten så att alla kan springa för sig själv i eget tempo men vi ser fortfarande varandra hela tiden), sedan gjorde jag några intervaller i backen och avslutade med lite CRX & styrkeövningar och stretch på lekplatsen, perfekt start på dagen!! Nu frukost, mums! =)

Blackstone Valley Shoppes

Har precis landat på mitt dorm! Haft en så bra dag!!

Började 5am med att jag och Nicke hade skypedate ;) Han skulle iväg sen resten av dagen så det var enda chansen och klart jag tar den!! Efter det vilade jag lite till och gick sen upp. Åt frukost och gick sen en runda och satte mig på en bänk på Campus och läste i min bok. Efter ett tag ringde mamma o pappa på Skype så jag pratade med dem också <3

10,45 am mötte jag upp Catalina (min klasskompis från Peru) och vi gick till AT&T för att fixa amerikansk telefon till mig. Jag får låna en mobil av Catalina och hennes man i höst (så himla snällt!), som de inte använder. Super för då behöver jag inte köpa en utan har bara köpt ett kontantkort som jag kan fylla på efterhand jag ringer/smsar upp det. Använder whatsapp / Skype på Campus där det finns wifi så denna telefon är mest till för när jag ska åka någonstans ex till Kanada och Nicke :) skönt o ha det fixat!

11,45 am mötte vi upp de andra tjejerna och gick bort till där vi skulle mötas för att bli upphämtade av bussen som skulle ta oss till Blackstone Valley Shoppes. Bussresan tog ca 20 min och det va verkligen ett stort köpcenter! (Det har en hemsida om någon vill kika vidare..).

Där har vi spenderat resten av dagen och haft riktigt roligt ihop! Så Goa allihopa!! Till lunch åt vi mexikanskt och jag valde kycklingtacos och nu innan vi åkte hem köpte vi varsin Frozen Yoghurt. Det första gången för mig och jag säger bara MUMS!! Såååå gott! Det var definitivt inte sista gången :) Först fick man välja olika smaker på yoghurten (ca 20 olika ex. Jordgubb, choklad, kokos, jordnötssmör, kakor, salta kringlor(!!) mm) och sedan fick man lägga på valfri topping och sås (frukter, godis, nötter, kakor etc). Jag valde naturell smak på yoghurten och toppade med jordgubbar, blåbär, valnötter & mandelspån... Delli for my belli!!!!

Jag köpte inte så mycket idag men blev iallafall ett Bare Mineral puder (27 dollar jmf med ~500kr hemma), 3 st OPI nagellack för 10 dollar totalt samt lite underkläder! Så mycket lägre priser än i Sverige!!

Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, är rätt trött :) Imorgon ska jag möta upp Aylar och Xenia 8,30 am för en joggingrunda. Senare vid 4 pm har vi något finans-event med mat som jag och Shu ska gå på!!

Walmart

Idag började orientation! Alla internationella studenter samlades och vi fick var och en presentera oss lite kort i mikrofon (ca 120 st). Efter det pratade några olika personer från skolan och sedan hade vi en föreläsning om kommunikation som var riktigt bra och intressant!! Allt som allt höll det på i fyra timmar och vi blev bjudna på dricka, frukt, kakor och chips. Vid 5,30 pm åkte jag och tjejerna på bilden (från vänster Xenia, Catalina, Aylar, jag & Shu) med bussen till Walmart (ca 20 min buss). Walmart är USAs största köpcenter inom sin genre (kändes lite som Ullared..). Jag handlade lite mat och några småsaker såsom nagellack, kollegieblock och så :)

Mina nya vänner här är verkligen snälla och det känns roligt att lära känna så många nya spännande människor!!

Imorgon ska vi samlas 11,45 am för att åka shuttlebus från skolan till Blackvalley shopping mall, ser fram emot det!

Orientation

Start of International Student Orientation

BBQ

Igårkväll hade skolan anordnat BBQ för alla GSOM studenter här på Campus. Jag såg fram emot att lära känns fler blivande kursare och det va verkligen en rolig kväll!

Vi blev bjudna på grillad hamburgare, grillad korv, grönsaker, dricka och chips såklart ;-) Jag åt grillad hamburgare och det var gott!!

Under tiden vi åt och efter gick alla runt och minglade och jag lärde känna flera nya personer, både som ska läsa MBA (precis som jag) och de som ska läsa MSF (finance). Av de som också ska studera MBA så var det en från Peru, 2 tyskar, en från Turkiet, 2 amerikaner och från Indien. Egentligen är det bara för internationella studenter nu över helgen och orientation även för amerikanerna börjar först på måndag, men ett par var med redan nu vilket var kul!!

Idag börjar orientation 1 pm och håller på till ca 5 pm. Efter det ska vi åka till Walmart, ca 20 min med buss. Det är ett shoppingcenter (lite kläder men mest livsmedel, inredning och andra nödvändigheter) som tydligen ska vara väldigt stort! Jag har aldrig varit där innan så det ska bli kul :)

Imorgon ska vi åka shuttlebus till Blackstone Valley Shoppes. Ska bli jätteroligt! Det är ett shoppingcenter med olika butiker, matställen och bio!

Vi har olika aktiviteter varje dag fram till skolan börjar 26/8 vilket är väldigt bral! :)

Ha det så bra! Och festa lugnt på Ljungbydagarna :D

Torsdag

Vaknade ganska tidigt idag också, får försöka va uppe lite senare ikväll så kanske jag kan sova lite längre imorgonbitti!

Det är jättefint väder här idag, soligt och varmt!! Worcester ligger ju betydligt mer söderut än Sverige (ungefär samma breddgrad som Nice) så de säger att de är sommarväder i september/oktober också. Men ifjor kom snön redan i oktober här (tydligen ovanligt) så man vet ju aldrig!!

Shu hade ont i magen idag och ville vila på sitt rum så jag har underhållit mig själv på fm. Har gått och sett mig om på hela Campusområdet, det är verkligen jättefint! Råkade dock hamna mitt i en vattenspridare som jag inte såg när jag gick och fotade.. Är små rackare som är utplacerade på gräsytorna, får passa mig för dem i fortsättningen!! Tror det kallas "Learning by doing" ;-)

Vi har blivit tillsagda att inte röra oss utanför Campusområdet för det är för osäkert. Synd för det verkar finnas mycket fint runt omkring. Men vi blir säkert guidade mer i omnejden på Orientation!

Nu ska jag strax gå och simma, det öppnar först 11 am nu sommartid. Sen tänkte jag äta lunch och sen ligga ute i solen och läsa ett tag innan det är dags för Skypedejt med Nicke & familjen och sen BBQ 5pm!

Sköt om er! <3

Onsdag!

Idag har vi hunnit med en massa saker jag och Shu (stavade fel innan..). Vädret är fortsatt väldigt fint, ca 25 grader och sol!

Först imorse efter frukost fixade vi med en del praktiska saker såsom check-in på office of intercultural affairs, wifi-access till min dator, one card (ett slags id-kort som man behöver som student på Clark) och kollade in Athletic center. Athletic center ser jättefint ut men är just nu under renovering. Så själva gymet öppnar först när skolan börjar (26/8) men simhallen va öppen nu. Så efter vi fixat dessa saker hämtade jag och Shu våra badkläder och gick och simmade. Skönt! Efter det åt vi lunch på skolan, jag åt en tonfiskpanini och Shu en kycklingpanini.

I em har vi legat ute i solen och läst och nu tar jag det bara lugnt på mitt rum! Har skypeat med både mamma&pappa och Nicke. Mina älsklingar!! Det underlättar verkligen att både kunna använda sig av Skype och Whatsapp, superbra båda två!!

Imorgon kl 5pm är det BBQ för alla GSOM (Graduate School of Management) studenter, kul! Och innan dess ska jag och Shu umgås. Vad vi gör får vi se, kanske går och simmar ;-)
På fredag 16/8 börjar orientation.

Här kommer lite bilder på Campus, Athletic center och Big Y (supermarket).

Kramar!

Första dagen!

Vaknade ganska tidigt idag (05 lokal tid) men tycker ändå det gått bra att sova trots alla ljud. Tänk va vi är bortskämda i Sverige med lugn o ro (iallafall där jag bor), ren luft och gott, kallt vatten!! Här är varmt, igår ca 30 grader och väldigt fuktigt. Vattnet luktar illa så vågar inte dricka det, får se hur de andra gör sen!

Har packat upp mina kläder och gjort iordning lite på rummet. Sen gick jag ner till ett café på gatan och köpte vatten. Ville inte gå bort till Big Y där jag handlade igår (ca15-20 min promenad)
utan får köpa mer vatten sen idag när vi går bort dit!

Nu ska jag äta frukost med Xi, en kines som bor i rummet jämte. Sen ska vi fixa med lite praktiska saker (dator wifi, amerikanskt sim-kort, id-kort för skolan etc.). Ska också kolla upp vart gymmet finns och se ifall man kan köpa kort där för en termin!

Förresten, när jag köpte vattenflaskorna på cafet nere på gatan fick jag slå in hur mycket dricks (tip) jag ville ge. Ska man ge det för allt, ni som kan det här? Kändes konstigt för vatten jag skulle ta med mig liksom..

Här får ett par bilder på rummet och dess utsikt!

So long!

På plats!

Resan har gått bra! Flygen har varit i tid och allt har flutit på bra..

Är såå trött, klockan är bara 18,30 här men hemma i Sverige är den 00,30 och jag gick upp 02 imorse.. Hoppas jag kan somna även fast de låter som man ställt sängen mitt på ett dansgolv med alla bilar som dunkar förbi utanför... Skypeade lite med Nille innan, saknar honom redan!!! Och resten av familjen också... <3

Allt känns väldigt snurrigt just nu men det är ju inte så konstigt med alla nya intryck på så lite tid.. Det kommer nog bli bra när allt sjunkit in!! Ska bli skönt när Emelie kommer på måndag också!

Förresten, tror man vet att man är i USA när man får leta efter osötade havregryn ;)
Sov gott och Ta hand om er!!! Kramar från Worcester

Första etappen!

Nu åker vi ner till mormor i Eslöv och mellanlandar innan familjen skjutsar mig till Hyllie imorgon bitti (ca04) och jag tar tåget till Kastrup!

Hoppas allt viktigt är nerpackat nu men det tror jag =) Blir ett inlägg imorgon om det finns wifi på flygplatsen! Kram!

Nedräkning...

Nu börjar packningen bli klar och imorgon blir sista dagen i Sverige på ett tag.. Vilket äventyr jag har framför mig!

Är så glad jag ska dela denna hösttermin på Clarks med just Emelie, tror vi kommer trivas superbra ihop!! =)

Lunchpaus i Borstahusen!

Köpte med oss sallad och åkte till stranden i Borstahusen!

Lägg märke till min snygga hatt, fick den av mormor idag. Det är en Panama-hatt från deras resa i Mexiko och har varit min morfars <3

Ska vi plocka körsbär i min trädgård?

Även gårdagens match på Swedbank stadium, Malmö, blev 0-0. Ser ett litet samband med min och Nickes närvaro på matcherna och resultaten.. Men det var en rolig match där MFF hade ett par bra chanser mot Swansea, dock så var ju matchen i princip redan avgjord då förra slutade 4-0. Men som sagt en trevlig kväll med ett glatt gäng (Jag, Nicke, Frida, Andreas, Oskar, Kristoffer och hans flickvän Lea(?)).

Imorse blev jag och Nicke efter en skön natts sömn serverade god frukost ala Mormor, mums! Sedan plockade jag och Nicke av en del körsbär på mormors stora körsbärsträd och satt och pratade om våra stundande äventyr i höst! Nu är vi påväg mot Helsingborg där Nicke lite senare idag spelar fotbollsmatch. Vi tänkte stanna i Borstahusen på vägen och ta ett dopp =)
Ha en skön dag och hoppas solen skiner där ni är!!

Påväg söderut!

Gyllene Tider konserten igår va bara så bra!! En superhärlig kväll med min familj & Nickes familj<3

Nu sitter jag och Nicke i bilen på e4an påväg söderut. Vi ska hälsa på mormor i Eslöv och ikväll se MFF spela i Europacupen med Frida & Andreas. Efter det ska vi sova hos mormor och imorgon på dagen bege oss till Helsingborg för att Nicke på kvällen ska spela match med Harrie FF. Så blir en liten rundresa i Skåne dessa dagar!!

På lördag ska vi ha kräftskiva hemma i Bolmaryd och det ska bli supergott!! Älskar skaldjur i alla dess former!!

Mamma hjälpte mig att packa lite imorse. Jag uppskattar verkligen hjälpen då jag har en tendens att packa lite väl tungt ;) Och jag vill ju kunna shoppa ordentligt i höst så plats i väskorna är ett måste!!

Älskade vänner!

Ikväll träffades jag, Malin, Amanda & Fanny i Ljungby och köpte med oss god sallad och melon till Hembygdsparken! Är så glad jag har dessa fina älskade klasskompisar som betyder så mycket för mig! Ni är bäst och kommer klara denna hösten lika bra som allt annat, tvivla aldrig på det!! Oavsett att vi kommer spendera hösten i två skilda kontinenter så kommer vår vänskap vara minst lika stark, det är jag säker på! <3

Tre i rad på stranden!

Semester

Fotbollen igår på Myresjöhus arena slutade 0-0. Inte speciellt högt underhållsvärde på spelet men desto trevligare sällskap och god korv i pausen (Tack Nordea!). På vägen hem från Växjö bestämde sig jag & Nicke för att åka till deras sommarstuga i Nogersund. Kom ner rätt sent så gjorde inte så mycket igårkväll.. Idag hade vi sovmorgon (dvs jag tvingade mig själv kvar i sängen till strax efter 8, stackars Nicke hade nog gärna sovit ett tag till..). Sen åkte vi bort till Extra i Mjällby och handlade frukost och mat till lunch och middag ikväll. Nu är vi i Sandviken (strand med vit, fin sand som ligger på vägen mot Sölvesborg) och solar och badar, hur skönt som helst! Och första gången jag badar på denna kusten och vattnet är VARMT! Älskar't!
Planerna för dagen är att göra så lite som möjligt så det ska jag fortsätta med nu =)

Ha en härlig dag & var rädda om er!

Första inlägget!

Fick lite önskemål om att börja blogga redan nu veckan innan, lite sneak peaks från förberedelserna & packningen.. Såklart jag kan!!

I fredags jobbade jag sista dagen på Nordea för denna sommaren. Fick en superfin påse med blandade godsaker från "Lilla Skafferiet", så snällt! Är verkligen glad jag får möjligheten att arbeta där med alla duktiga och roliga arbetskamrater & trevliga kunder!!
Nu blir det inget extrajobb i höst, utan först när jag kommer tillbaka hem igen i vinter/vår! Tur det finns så bra möjligheter att hålla kontakten ändå!

Efter jobbet åt jag lunch med goa Sarah och sen mötte jag upp Niklas i Ljungby när han slutat arbeta och fått sin vaccination (Som jag för övrigt fick i torsdags, Twinrix & Stelkramp inför resan). Vi begav oss ut till Bolmstad hamn där vi blev upplockade av Eva & Ulf som redan hade varit ute på sjön ett par timmar då. Blev en superhärlig eftermiddag på Bolmen, vattnet är så varmt efter denna fina sommaren!! Efter ett tag körde vi bort till Tiraholm där vi blev bjudna på en jättegod middag. Jag åt grillad lax & till efterrätt delade jag och Nicke en "Hallondröm", glass med varma hallon, grädde och vit choklad.. Mmm =) Somnade väldigt gott sen!

Idag har jag fixat lite med papper inför resan (Så mycket att hålla koll på!), börjat lägga fram saker jag vill ha med mig och landade sen en stund i solstolen.. Vilket väder! Denna sommaren har verkligen vädergudarna varit med oss, eller hur? När svensk sommar är såhär är den oslagbar!

Om en stund kommer mamma & pappa hem från Båstad och ganska direkt beger vi oss iväg igen, fast österut! Först hämta upp Nicke som spelar cup i Vislanda och sedan ska jag, pappa, Nicke och Ulf (Nickes pappa) se Öster-Brommapojkarna på Myresjöhus Arena! Jag har fått biljetter av Nordea, ska bli roligt att få se den nya fina arenan som jag hittills bara åkt förbi utanför!

Vi hörs senare i veckan, och då ska ni också få veta hur det går med packningen. Wish me luck!

Ta hand om er och njut av värmen!

 
Bild från förra sommaren när jag & Nicke var i Turkiet!

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0