Middag hos Geory & pluggdag!

Gårdagskvällen hos Geory va supertrevlig! Jag och Emelie gick bort till Catalinas hus strax innan 4pm och så körde Catalinas man Juan Luis oss tre till Geory som bor cirka 2 miles bort (alltså inte långt alls men det är säkrare att åka bil i dessa kvarter). Vi förberedde först maten och vid 5,30-tiden så gick vi bort till en vin/delikatess butik ett par kvarter bort som skulle ha vinprovning. Det var en jättetrevlig butik med otroligt många viner, dessertostar, oliver, choklader etc. Allt såg såå gott ut! Det var ett mycket trevligare område där borta och vi såg många fina restauranger (bl.a. En Seafood restaurang som Emelie även blev rekommenderad av hennes taxichaufför som körde henne hit från flyget innan skolan började) som vi skulle vilja prova! Tyvärr kör inte Escort-service så långt men det går ju bra att ta en taxi om det bara är för någon gång :) 
Hur som helst, vinprovningen var trevlig och vi fick först prova ett fruktigt rosévin som jag gillade! Sedan ett vitt vin, som dock enligt min smak var lite väl surt/torrt och sedan tre röda viner. Varav det ena var en riktig höjdare! Det var ett fylligt italiensk vin som blev allas favorit! Mannen som hällde upp vinerna berättade även om dem, var de kom ifrån, hur de var lagrade osv vilket var roligt! 

Vid 7-tiden gick vi tillbaka till Geory's lägenhet och gjorde det sista vid maten, samt hjälpte Geory med att välja vilken klänning hon ska ha på hennes väns bröllop om två veckor( hon var så fin så fin!!), innan det var dags att slå sig till bords. Vi blev först bjudna på en god kyckling-och grönsakssoppa med örter, som hade tillagats i en "Slow-cooker" i över 5 timmar! Den var väldigt god :) Efter det en Butternut Squash lasagne med smak av vitlök och rosmarin och en supergod sallad till det! Vi fick även smaka på ett bröd som innehöll bl.a. Havregryn, vetekli och honung. Gott gott! Till detta drack vi ett rött vin som jag och Emelie hade tagit med (Barefoot, första gången vi smakade det och det fick klart godkänt!). Vi satt och åt, drack och pratade en lång stund och det var väldigt mysigt! Tjejerna är så härliga och genomsnälla, är så glad för alla nya vänner jag fått här!!! 

Imorse skypeade jag med Molly, fina goa Molly<3 sen åt vi frukost och gick till bibblan! Arbetade först ett par timmar med en läxa tills onsdag i "Business Analysis and Valuation" (helt galet vad mycket läxor hon ger oss, hon tror visst inte vi läser några fler kurser än hennes!!!), sedan mötte vi upp vår grupp (samma kurs) för att jämföra en hemtenta som ska lämnas in på tisdag samt gick igenom lite på vårt grupparbete.. Vi åt lunch i cafeterian (grillad kyckling & grönsaker bl.a.) och sedan pluggade vi lite till.. Ikväll har jag och Emelie varit på gymet och tränat och nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen. Kolla film och vila :) 

Imorgon bitti ska jag skypea med mormor och Emelie med sin familj, sen ska vi äta (vår första!!) brunch här. Är i cafeterian och börjar kl10,30am. De har bl.a. Havregrynsgröt, yoghurtar, melon, frukter, ägg, omelett, flingor, bagels, olika smörgåsar/wraps/paninis, pannkakor, våfflor, kycklingsallad och mycket mera! Efter det ska vi plugga i bibblan.. Anledningen till att vi gör klart alla läxor i helgen är för att vi tänkte åka in till Boston på måndag! Det ska bli roligt, hoppas på fint väder! Jag trivs verkligen jättebra med Emelie och vi har så roligt ihop, en toppenvän som jag är glad jag lärt känna mer på denna resan!! <3 



Redo för att åka till Geory! 


Inne i vinbutiken igår! 


God mat & Gott vin! 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0