Underbar måndag i Boston!

Igår vid 8,30 am tog jag och Emelie tåget från Union station, Worcester, till Boston! Mornarna börjar bli riktigt kyliga nu men solen sken och himlen var klarblå!! Strax innan 10 am var vi framme i underbara Boston. Vi hoppade av på stationen mitt i centrum, Back Bay, och gick längs Boylston St. samt Newbury St. och kikade i lite butiker. Vi provade bl.a. Löparskor som vi tidigare sett ut (som beställdes idag, ops!) och köpte ett varsitt smycke inne på Marc Jacobs! Jag köpte ett halsband och Emelie ett armband, såå fint! 

Sedan fortsatte vi längs Newbury st. och gick in i en Cupcake-butik vi tidigare sett. De har så många fina cupcakes och alla ser jättegoda ut!! De är ganska små också vilket är perfekt för ett så "mastigt" bakverk. Vi köpte en "Chocolate coconut" och delade, den va jätte-super-duper god och ett väl anpassat förmiddags-mellanmål, ellerhur?! Kakaobönor växer ju faktiskt på träd...... Och kokosnötter också ;) 

Vid framåt lunch så gick vi bort till Prudential center, som är Bostons högsta skyskrapa och ligger mitt i smeten. Vi hade blivit tipsade av vår städerska att de hade en restaurang på högsta våningen där man kunde äta lunch samtidigt som man hade fantastisk utsikt över Boston. Och wow, vilken utsikt vi bjöds på!! Åkte hissen de 52 våningarna upp och fick sedan ett fönsterbord där vi sedan avnjöt en fantastiskt god lunch, riktig vardagslyx! Det var en supermysig middag och vi satt och åt och pratade länge, innan vi sedan åkte ner till marknivå igen och tog en skön (och välbehövlig) promenad genom Bostons gator ner till South Station (hamnen). 

Vi gick bl.a. Igenom Public Garden och det var så vackert med alla varma höstfärger, den blåa himlen och dammarna. En perfekt höstdag! Vi hamnade också mitt i en filminspelning!!! The Forger (med bl.a. John Travolta) filmades och de gjorde scener från parken i Boston. Borde nästan kunna skriva med det på mitt CV nu va? 

Sedan blev det en kaffe på Starbucks vid stationen innan vi tog tåget hem till Worcester och avslutade dagen med lite gym & Yoga! En perfekt måndag som gjorde det värt att ha spenderat helgen i bibblan med hemtenta och läxor =) 


Cupcake-fika! 


Sött halsband från Marc Jacobs!


Jag & Emelie - "Top of the Hub" 


Fantastiskt god mat! 
Butternut Squash soppa
Haddockfilé med musslor, grönsaker samt saffransrisotto
Créme brûle med björnbär


Utsikten


Boston Public Garden i höstskrud!


Emelie framför "Old City Hall"

Massachusetts "State house" 




Kommentarer
Hannschen

Vilken bra måndag & fina bilder! Saknar dig! Har ni bestämt julresan än? :)

Svar: Saknar dig med! :) Inte mer än att det blir Florida i sen NYC innan vi flyger hem! Kommer hem runt nyår nångång :)
Emma Persson

2013-10-23 @ 14:26:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0