Federal Reserv Bank of New York

Gårdagens skolresa till New York var toppen! 
Dagen inleddes 6,45am då vi möttes på campus och blev upphämtade av bussen som skulle ta oss till New York. Det var 50 platser (50 st var där den 13/9) och vi hade räknat med att få åka med en sån gul skolbuss som vi alltid får göra, men nej nej! Det blev en "normal" buss med sköna säten och wifi, catching!! :) 
Vi åkte lite drygt halva vägen och hade sedan en kaffe- & kissepaus i Noroton på en rastplats. Runt 11,30 am var vi framme i Financial district och blev avsläppta utanför banken. Första gruppen hade guidad tur vid 1pm och min grupp vid 2,15pm. 

Jag och Emelie gick runt och kikade i affärerna som ligger nere i området runt Wall Street, bl.a. Sephora och Century 21 samt även på Ground Zero osv. Var ju inte längesen vi var där och gjorde all sightseeing så vi kände inte så stort behov av det igår igen utan satsade på shopping (Belöning efter sista veckornas otaliga timmar i biblioteket och alla tentor!!). Jag köpte inget på förmiddagen och vi bestämde oss sedan för att äta lunch innan den guidade turen. Vi såg många business-klädda som kom med Take-away påsar från ett ställe som hette "Chipotle Mexican Grill" så vi ville prova det eftersom det verkade poppis. Hittade stället och det var en lååång kö ut genom dörren (lunchtid för de som arbetade!!) men vi bestämde oss för att testa och kön gick som tur är snabbt! 
Vi åt båda Chicken-bowl, som var som kycklingburrito utan brödet, men guacamole (till ett helt fotbollslag)! Hur gott som helst och vi blev mätta och glada! Vi hade lite tid till godo innan vi skulle träffad på banken så vi kikade runt lite och hamnade inne på La Maison du Chocolat, åh vad mycket fint och gott det finns där inne! Vi hade turen att få smaka en helt fantastisk god mörk chokladtryffel, mmmm m m :) 

Den guidade turen på Federal Bank var intressant och det var coolt att få gå omkring där inne och bara se de fina lokalerna! Vi blev noga säkerhetsscannade innan vi fick komma in, kändes som vi skulle boarda ett plan ;) Den guidade turen avslutades nere i bankvalvet i underjorden där de förvarade guldtackor till ett totalt värde av $ 360 billions, häftigt!!! Största delen var andra länders men en del även USAs! 

Efter turen tog jag & Emelie tunnelbanan till SOHO då vi sett ut några affärer vi ville besöka där och tiden var lite knapp (bussen hem gick 5,45pm). Blev stopp på Zara, Victorias Secret, Hollister, Forever 21, H&M samt några fler. Jag köpte jeans, svarta byxor och en jättefin orangeröd pashmirasjal! 

Nöjda, lyckliga och trötta i fötterna satte vi oss sedan på bussen som tog oss hem till Clark och Worester, med ett skimrande New York bakom oss som än en gång levt upp till sitt rykte! En underbar dag <3

Idag kommer dagen spenderas på biblioteket med nästa veckas inlämningar och läxor, träning & sen ikväll ska jag och Emelie äta tapas, mums! Ha en fortsatt härlig helg alla fina! 










Kommentarer
Augusta

Åhh, verkar så kul! Njut ordentligt! Stora kramar!

Svar: Ja det var verkligen roligt!! Försöket ta tillvara på alla upplevelser ordentligt <3
Emma Persson

2013-09-28 @ 18:41:12
URL: http://utsikter.blogspot.se
Niklas

Tjena snäckan! Snyggt leende du har :)

Svar: <3
Emma Persson

2013-09-29 @ 04:44:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0