Lördagsplugg & Potluck-dinner!

Gårdagen spenderades mestadels på biblioteket med sällskap av Emelie och en hög med artiklar! Vi ska ha läst 3 st till varje vecka samt svarat på frågor om/diskuterat dem. Veckan som kommer har vi bara en som ska lämnas in, den gjorde vi klart igår. De andra två som vi började med igår och ska göra klart idag är till veckan därpå, men eftersom vi ska till New York på fredag-måndag så ville vi göra lite i förväg så det inte blir kaos när vi kommer hem!!

Vid 4-5 pm började vi rulla köttbullar och sedan steka lök!! Vi blev nöjda med resultatet, näääästan i jämförelse med mammas & mormors!! Sedan duschade vi och gjorde oss iordning för kvällen, som spenderades hos Catalina och hennes man & 6-åriga dotter på PotLuck-dinner! Det innebär att alla tar med sig någon mat som alla kan äta av, en form av knytkalas! Vi hade sagt att det kunde vara trevligt om alla tog något typiskt från sitt hemland då vi är ett väldigt mångkulturellt gäng!

Alla hade lagat så god mat (och en del efterrätter..!) och det var roligt att prova nya rätter! Magen stod i fyra hörn efter allt gott, så mätta!

På buffén fanns: Kinesiska dumplings, Tysk potatissallad, Auberginesallad från Turkmenistan, En form av pasta-pesto från Peru, Green beans från USA, svenska köttbullar och lite annat smått som parmesan och nötter!!
Till efterrätt blev vi bjudna på en Bärkaka (hallon, blåbär, äpple) från Turkmenistan & Morotskaks-cupcakes från USA :D

Nu har jag precis duschat efter en löprunda och ska äta frukost. Sen ska vi traska bort till bibblan!
Ha en härlig söndag allihopa! Stor kram



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emma Persson

Clark University

RSS 2.0